Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντονής: Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη κορωνίδα της πολιτικής μας

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του πόθεν έσχες να είναι αποτελεσματικός. Για αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών, δήλωσε ο Υπουργός.

Κοντονής: Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη κορωνίδα της πολιτικής μας

Τον πλήρη σεβασμό της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη μετέφερε κατα την διαρκεια εκδήλωσης του eplo και του Συνδεσμου Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδος ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επιχειρώντας να "ρίξει τους τόνους" της αντιπαράθεσης που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή με αφορμή τις κρίσεις του επί της απόφασης του ΣτΕ για το πόθεν έσχες.

"Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του πόθεν έσχες να είναι αποτελεσματικός. Για αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών. Το μέτρο αυτό βοηθάει στην θωράκιση των θεσμών και τη διαφάνεια. Απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας", τόνισε ο κ. Κοντονής υποστηρίζοντας παράλληλα ότι:

"ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικής μας και όσοι μιλούν διαφορετικά είναι κακόπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικές προτάσεις. Πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ακούμε για ωμές παρεμβάσεις. Όπως δε είπε χθες και ο καθηγητής Σταύρος Τσακυράκης, οι παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη δε γίνονται υπό το φως της μέρας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v