Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το προσφυγικό συζήτησαν Μητσοτάκης-Μέρκελ

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ως επιτακτική την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα, προκειμένου να εφαρμοστεί αποτελεσματικότερα η ευρωπαϊκή συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε.

Το προσφυγικό συζήτησαν Μητσοτάκης-Μέρκελ

Στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν το προσφυγικό πρόβλημα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ως επιτακτική την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα, προκειμένου να εφαρμοστεί αποτελεσματικότερα η ευρωπαϊκή συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε., αλλά και να επιστρέφονται άμεσα στην Τουρκία οι παράτυποι μετανάστες.

Οπως σημειώνει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, στη συνομιλία του με την κυρία Μέρκελ ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε επίσης την ανάγκη αναδιαμόρφωσης του κανονισμού του Δουβλίνου, προκειμένου να γίνουν ενιαίοι οι κανόνες χορήγησης ασύλου στην ΕΕ, θέση με την οποία συμφώνησε πλήρως η Γερμανίδα καγκελάριος, που επιφυλάχθηκε και εκείνη να βοηθήσει με ενέργειές της σε αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v