Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Τους φτύνουν και αυτοί πανηγυρίζουν γιατί νομίζουν ότι βρέχει

Όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 σήμερα ντρέπονται, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ. Κάποιοι θέλουν να σβήσουν την εθνική μας ταυτότητα, ακόμα και την ορθοδοξία, δεν θα τους αφήσουμε. Ο Ερντογάν έθεσε θέματα, γιατί του δώσαμε την ευκαιρία.

Σαμαράς: Τους φτύνουν και αυτοί πανηγυρίζουν γιατί νομίζουν ότι βρέχει

Δικαιωμένος από τις εξελίξεις εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο 11ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ. Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε πως «όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 σήμερα ντρέπονται, ενώ όσοι ψήφισαν τη ΝΔ έχουν το κεφάλι ψηλά», ενώ εμφανίστηκε ενωτικός, καλώντας όλους να στηρίξουν «τον πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Όπως είπε, «είμαστε φιλελεύθεροι και συντηρητικοί και είμαστε περήφανοι και για τα δύο. Ο κομμουνισμός πέθανε. Κάποιοι θέλουν να σβήσουν την εθνική μας ταυτότητα, ακόμα και την ορθοδοξία, δεν θα τους αφήσουμε. Συντηρητισμός είναι η πίστη στις διαχρονικές αξίες που διατηρούν τις αξίες της κοινωνίας. Πρέπει να εξαλείψουμε τα τάγματα εφόδου, τους ρουβίκωνες, τα άβατα των Εξαρχείων. Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε, εκείνοι πρέπει να απολογούνται, τελεία και παύλα».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τους σημερινούς κυβερνητικούς εταίρους «οπισθοδρομικούς και ανάλγητους, επέβαλαν αχρείαστους νέους φόρους, είναι λάθος να απολογούμαστε, εκείνοι πρέπει να το κάνουν για τα ψέματα και τα εγκλήματά τους. Δεν είμαστε το ίδιο με αυτούς».

Σχολιάζοντας την πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, σύμφωνα με την οποία το 2015 οι ξένοι έριξαν την κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε: «Δεν τα θυμάται καλά, αυτοί που αρνήθηκαν να εκλέξουν πρόεδρο της Δημοκρατίας μάς έριξαν, από μέσα, στην Ελλάδα. Από έξω μπορεί να βοήθησαν, αλλά μας έριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή και ο Κουβέλης. Ο πρόεδρος της Βουλής ομολογεί ότι ή υπήρξαν οι ίδιοι γερμανοτσολιάδες, παίζοντας το παιχνίδι των ξένων, ή αποδείχθηκαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι, γιατί δεν κατάλαβαν τι έκαναν τότε. Στην πραγματικότητα τα είχαν χαμένα, είχαν ψευδαισθήσεις. Οι ξένοι τούς λένε ‘μπράβο’ για την κωλοτούμπα που έκαναν, τους φτύνουν και αυτοί πανηγυρίζουν, γιατί νομίζουν ότι βρέχει».

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «εμείς βγάζαμε τη χώρα από την κρίση χωρίς να τη δένουμε χειροπόδαρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποθήκευσε τη χώρα για 99 χρόνια, χωρίς καν να τη βγάλει από την αυστηρή εποπτεία».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν, υποστήριξε ότι αυτός «είπε πράγματα που πίστευε πάντα, αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν τόλμησε να τα θέσει σε συναντήσεις κορυφής. Τώρα τα έθεσε, γιατί του δώσαμε την ευκαιρία. Ούτε στον Κώστα Καραμανλή ούτε σε εμένα είχε θέσει θέμα συνθήκης της Λωζάνης».

Ήρθε η ώρα, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, «να καλέσουμε τους πολίτες να αναλάβουν τη χώρα στα χέρια τους. Να μειώσουμε τους φόρους και να δώσουμε ανάσα στην οικονομία. Να στηριχθούμε σε πατροπαράδοτες έννοιες. Τώρα ο λαός ξέρει, τους δοκίμασε, έπαθε και έμαθε. Εμείς έχουμε θέληση, γνώση, πείρα, στελέχη, να προχωρήσουμε με το εγώ μας γερά, γιατί αγαπάμε την πατρίδα, όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Ο σύγχρονος πατριωτισμός αναβιώνει και δεν περιφρονεί τις διαχρονικές αξίες. Σας ζητώ από την καρδιά μου να θωρακιστείτε με την ενότητα και να δώσετε τη μάχη για την Ελλάδα, μην κάνετε πίσω ούτε ένα βήμα, μόνο μπροστά, σε εσάς θα ανήκει και η ευθύνη και ο έπαινος. Η δικιά μας Ελλάδα δεν είναι καρυδότσουφλο στο έδαφος, η δική μας Ελλάδα είναι ελευθερία και μάλιστα από τα κόκαλα βγαλμένη».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v