Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ραντεβού Βούτση με τους Πρέσβεις των χωρών Λατινικής Αμερικής, Καραϊβικής

Ο Ν. Βούτσης τόνισε πως μέσα σε ένα πλαίσιο παγκοσμιοποίησης, το οποίο γεννάει τεράστιες ανισότητες αλλά και μεγάλες ευκαιρίες, δεν έχουμε τα μάτια μας στραμμένα μόνο στην Ευρώπη, αλλά παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον ζωτικό χώρο της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Ραντεβού Βούτση με τους Πρέσβεις των χωρών Λατινικής Αμερικής, Καραϊβικής

Στις διαχρονικά καλές σχέσεις, στα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης αλλά και στην ταύτιση αξιών και προτύπων ζωής, ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης καλωσορίζοντας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την ομάδα των Πρέσβεων της GRULAC, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για τους Πρέσβεις της Βενεζουέλας κ. Farid Fernández, του Παναμά κυρία Cristina Eduvigis Liakopoulos de Papadikis, της Χιλής κυρία María Pía Díaz Busta, της Κούβας κυρία Zelmys María Domínguez Cortina, της Βραζιλίας κ. Cesàrio Melantonio Neto, του Περού κ. Luis Sandoval Dávila, τις επιτετραμμένες της Ουρουγουάης κυρία Mariana Baubeta και της Αργεντινής κυρία Carolina Petryszyn, καθώς και τον επιτετραμμένο του Μεξικού κ. Juan-José Campuzano.

Ο κ. Βούτσης τόνισε πως «μέσα σε ένα πλαίσιο παγκοσμιοποίησης, το οποίο γεννάει τεράστιες ανισότητες αλλά και μεγάλες ευκαιρίες, δεν έχουμε τα μάτια μας στραμμένα μόνο στην Ευρώπη, αλλά παρακολουθούμε ταυτόχρονα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον πολύ ζωτικό χώρο της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, και βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή για τη διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού».

O Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στην επέτειο των διακοσίων χρόνων της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, την οποία θα εορτάσουμε σε τρία χρόνια, τονίζοντας πως «η καρδιά μας χτυπάει στην ιστορικότητα των αγώνων της ανεξαρτησίας στον ευρωπαϊκό χώρο, στην Ελλάδα αλλά και στις δικές σας χώρες.

Αυτοί οι αγώνες, το πνεύμα της αντίστασης, το πνεύμα της δημιουργίας στους λαούς μας, το πνεύμα της μη υποταγής είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, είναι μια γέφυρα διαχρονική την οποία θα πρέπει να καλλιεργούμε. Εμείς, και ως Βουλή και ως κυβέρνηση, θα την καλλιεργούμε με πολύ μεγάλη συνέπεια».

Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας, ως επικεφαλής της Ομάδας των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, ευχαρίστησε τον κ. Βούτση για τη συνάντηση και τη θερμή υποδοχή στο ελληνικό Κοινοβούλιο και τόνισε ότι «από το 1768, έτος κατά το οποίο ήρθε στην Ελλάδα ο πρώτος λατινοαμερικανός πολίτης, μας ενώνει ο θαυμασμός για τον ελληνικό πολιτισμό».

Ο κ. Farid Fernández δήλωσε πως «έχουμε βιώσει τον αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός μαζί με την κυβέρνησή του για να βγει από τη δύσκολη περίοδο» προσθέτοντας ότι «θέλουμε να σας εκφράσουμε μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας για τη σύντομη έξοδό σας από τις δυσκολίες, προκειμένου να συνεχίσετε σε έναν υγιή δρόμο», ενώ επαναβεβαίωσε τα ισχυρά αισθήματα φιλίας και τη σταθερή βούληση συνεργασίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν από ελληνικής πλευράς η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Δουζίνας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανασίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v