Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάρδας: Περίπου 500.000 πήραν μέρος στο χθεσινό συλλαλητήριο

Επικαλέστηκε εκτιμήσεις φίλων του τοπογράφων και υπολόγισε τον χώρο που καλύφτηκε σε 160.000 τετραγωνικά μέτρα. Ακριβής η μέτρηση για 140.000 πολίτες, τονίζει ο Ν. Τόσκας.

Μάρδας: Περίπου 500.000 πήραν μέρος στο χθεσινό συλλαλητήριο

Πεντακόσιες με πεντακόσιες εξήντα χιλιάδες ήταν οι πολίτες που πήραν μέρος στο χθεσινό συλλαλητήριο, σύμφωνα με τους μαθηματικούς υπολογισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μάρα σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Επικαλέστηκε εκτιμήσεις φίλων του τοπογράφων και υπολόγισε τον χώρο που καλύφτηκε σε 160.000 τετραγωνικά μέτρα. Το κάθε τετραγωνικό μέτρο χωράει 3,2 με 3,5 άτομα, όπως είπε.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία έκανε λόγο για 140.000 πολίτες, τη στιγμή που οι διοργανωτές έκαναν λόγο για παρουσία 1,5 εκατ. κόσμου στη συγκέντρωση.

Τόσκας: Ακριβής η μέτρηση για 140.000 πολίτες

«Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή», δήλωσε με παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι «υπολογίστηκαν με βάση αυτά που όλος ο κόσμος, ο οποίος κάνει συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στις γύρω περιοχές, ξέρει».

«Το βίντεο τραβήχτηκε περίπου στις 3 παρά 5», ήταν η απάντηση του υπουργού για τις εικόνες από πού έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ και στις οποίες δεν αναγραφόταν η ώρα λήψης του οπτικού υλικού, με τον Ν. Τόσκα να διευκρινίζει ότι ήταν λάθος η ημερομηνία γι΄αυτό σβήστηκε από το βίντεο και η ώρα.

«Το βίντεο δείχνει την ώρα της μεγαλύτερης παρουσίας κόσμου στο Σύνταγμα. Μη προσπαθούν κάποιοι να πουν ότι υπήρχε 1.000.000. Εάν υπήρχε 1.000.000 τότε ο κόσμος θα έφθανε μέχρι τους Αμπελοκήπους και θα ήταν καλυμμένη και η Λ. Αλεξάνδρας».

Ο Μάκης Βορίδης από το στούντιο της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», αμφισβήτησε τη σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης του βίντεο, κάνοντας λόγο για «προϊόν πολιτικής πιέσεως».




Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότεροι από 140.000


«Είναι πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000», δήλωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης, αμφισβητώντας την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το πλήθος των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό.

«Είναι αυτή η εικόνα δύο γήπεδα ΟΑΚΑ; Εγώ βλέπω δεκάδες γήπεδα ΟΑΚΑ. Μας έχουν προκαλέσει θυμό, ιδιαίτερα σε εμάς τους χαμηλόβαθμους, οι ανακοινώσεις ότι δεν είχε κόσμο το συλλαλητήριο. Όταν η αστυνομία διασφαλίζει ένα εκατ. κόσμου, γιατί δεν μπορεί να βγάλει ένα σωστό δελτίο Τύπου;», διερωτήθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v