Τζανακόπουλος: Νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας θα απαντηθεί

Το θέμα είναι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η συμφωνία με πΓΔΜ θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Έκανε λόγο για «παραλήρημα» Σαμαρά.

Τζανακόπουλος: Νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας θα απαντηθεί

«Νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας θα απαντηθεί, άλλος δρόμος δεν υπάρχει» επισήμανε στον Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον απόηχο του διεμβολισμού του σκάφους του λιμενικού στα Ίμια από τουρκική ακταιωρό. «Έφτασαν στα όρια της κόκκινης γραμμής, αν δεν τα ξεπέρασαν, όπως είπε και ο κ. Καμμένος» παρατήρησε.

«Δεν αντιδράσαμε ακαριαία, αντιδράσαμε με ψυχραιμία» σημείωσε, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Το θέμα είναι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όχι να εντείνουμε την κρίση, εξήγησε. «Νομίζω ότι το μήνυμα έχει παραληφθεί από την Τουρκία, προκαλεί ελεγχόμενες κρίσεις για να στείλει μήνυμα στους εταίρους της καθώς αντιμετωπίζει την κινητικότητα των Κούρδων στα σύνορά της, το κουρδικό ζήτημα επικαθορίζει την τουρκική πολιτική», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε ακόμα της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, λέγοντας ότι διευθετήθηκε σειρά δευτερευόντων ζητημάτων που αν δεν είχαν διευθετηθεί, σωρευτικά μπορεί να έκαναν την κρίση χειρότερη. Όπως είπε, όταν υπάρχουν δυσκολίες μεταξύ δύο χωρών γίνονται συναντήσεις, όπως κατέδειξε και η επίσκεψη Γιλντιρίμ στο Βερολίνο, που έγινε σε βαρύ κλίμα.

«Δεν ήταν επιβεβλημένη η επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη για το θέμα των Ιμίων, δεν είναι τόσο σοβαρή η κρίση» υποστήριξε ακόμα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση της ΝΔ για σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

«Συμφωνία με τον όρο "Μακεδονία"»

«Οι διαπραγματεύσεις έχουν δυναμική, προϋπόθεση είναι η αλλαγή των αλυτρωτικών αναφορών στο σύνταγμα» τόνισε για το ονοματολογικό, ξεκαθαρίζοντας επίσης, μετά τον Νίκο Κοτζιά, ότι ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία είναι δεδομένος. «Είναι λανθασμένη η άποψη της απάλειψης του όρου "Μακεδονία", θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αδιάλλακτη στάση από τους εταίρους μας, θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί στους εταίρους μας» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ακούμε το μήνυμα της συγκέντρωσης (για τη Μακεδονία), διαφωνούμε κάθετα» ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ακροδεξιό παραλήρημα Σαμαρά»

Με αφορμή τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση της Novartis, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. «Είχα την ατυχία να διαβάσω τη μήνυση του κ. Σαμαρά, είναι κατάπτυστο κείμενο, είναι προσπάθεια χειραγώγησης, τρομοκράτησης της ελληνικής δικαιοσύνης, κάνει σαφείς υποδείξεις στους δικαστικούς λειτουργούς» είπε. «Ανήκει σε πολιτικό παρακλάδι που γνωρίζει καλά από παρακράτος» τόνισε.

Όπως δήλωσε, ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για συμμορία. «Συμμορίτες έχουμε να μας πουν από τον Εμφύλιο, αυτό δείχνει το άγχος και τον πανικό του ο κ. Σαμαρά» σχολίασε.

Τόνισε ακόμα ότι μπήκε στον Άρειο Πάγο «από την μπροστινή πόρτα», για να ενημερωθεί για τη διαδικαστική πορεία του φάκελου, κάτι που αποτελεί αρμοδιότητά του, και όχι για την ουσία της υπόθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v