Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Την προσεχή εβδομάδα η απόφαση για τον Τούρκο συγκυβερνήτη

Η απόφαση της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου αφορά μεν μόνο τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που μετέφερε τους "οκτώ" στην χώρα μας , ωστόσο θα λειτουργήσει ως "πιλότος" και για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς.

ΣτΕ: Την προσεχή εβδομάδα η απόφαση για τον Τούρκο συγκυβερνήτη

Την προσεχή εβδομάδα, σε επόμενη συνεδρίαση, θα αποφασίσει η Ολομέλεια του ΣτΕ επί του αιτήματος ασύλου ενός εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου αφορά μεν μόνο τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που μετέφερε τους "οκτώ" στην χώρα μας , ωστόσο θα λειτουργήσει ως "πιλότος" και για τους άλλους.

Η νέα συνεδρίαση ορίστηκε, προκειμένου να μεταχθεί ο τούρκος αξιωματικός ώστε να εκφράσει ο ίδιος την άποψή του ενώπιον των δικαστών.

Η δίκη αφορά την προσφυγή της κυβέρνησης δια του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα προκειμένου να ανασταλεί η χορήγηση του ασύλου μέχρι να συζητηθεί η κυρία αίτηση ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Μαΐου 2018.

Κατά τη σημερινή συζήτηση, το ελληνικό Δημόσιο ζήτησε να ανασταλεί η χορήγηση ασύλου. Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου μάλιστα σημείωσαν ότι ο Τούρκος αξιωματικός " πήρε τα όπλα κατά μιας εκλεγμένης κυβέρνησης".

Οι συνήγοροι του αξιωματικού Νικ. Αλιβιζάτος, Σπ. Τσακυράκης και Βας. Παπαδόπουλος αντέτειναν πως αφενός αρνείται την εμπλοκή του, αφετέρου «εκλεγμένη ήταν και η κυβέρνηση υπό τον Χίλτερ. Αυτο δεν αντανακλά και την ύπαρξη κράτους δικαίου, κάτι το οποίο ήδη δέχτηκε απολύτως ο Άρειος πάγος».

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται μέσα στο επόμενο μήνα και από την ημέρα δημοσίευσής της παύει να ισχύει η προσωρινή διαταγή της προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενίας Μυλωνοπούλου που πάγωσε την απόφαση χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό και έτσι παρέμεινε κρατούμενος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v