Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βασιλειάδης: Διακόπτεται επ' αόριστον το πρωτάθλημα

«Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δεν θα ξεκινήσει, αν δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο συμφωνημένο από όλους», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, λέει ο Αλ. Τσίπρας. Αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης.

Βασιλειάδης: Διακόπτεται επ αόριστον το πρωτάθλημα

Την απόφαση να ανασταλεί επ' αόριστον το πρωτάθλημα ανακοίνωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Οπως είπε, το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει ξανά, αν δεν υπάρξει ένα συμφωνημένο από όλους πλαίσιο. 

«H κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο. Κερδίσαμε πολλά αλλά πρέπει να γίνουν και πολλά. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει σε κίνδυνο η προσπάθεια και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος», δήλωσε.

«Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες να ισχύουν για όλους έναντι όλων. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Ξεκινούν συζητήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου.

Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA, που είναι σοκαρισμένη με τα τελευταία γεγονότα και δεν θα ξαναεκκινήσει το πρωτάθλημα, αν δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο συμφωνημένο από όλους, για να προχωρήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες.

Τα πάντα είναι στο τραπέζι, αν δεν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Περιμένουμε τις προτάσεις από τη λίγκα. Τις επόμενες ώρες και ημέρες θα κάνουμε και άλλες ανακοινώσεις.

«Περιμένουμε ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Το πλαίσιο είναι σαφές, πρέπει να αυστηροποιηθεί ακόμα περισσότερο. Θα ληφθούν οι πρόνοιες για να μην επηρεαστεί η Εθνική», υπογράμμισε ενώ ερωτηθείς αν θα επηρεαστεί η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις (Champions League και Europa League) σημείωσε ότι "όλα είναι στο τραπέζι". 

Τσίπρας: Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος

«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους». Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης.

Αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης για να περάσει αυτόφωρο

Δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, για παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού. H συγκεκριμένη πράξη φέρεται να συνδέεται με την εισβολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο αγωνιστικό τερέν της Τούμπας, ύστερα από την ακύρωση του γκολ που πέτυχε η ομάδα του στην εκπνοή της αναμέτρησης με την ΑΕΚ.

Κατόπιν τούτου, ο επιχειρηματίας αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου, που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωτο λήγει σήμερα το βράδυ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v