Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση χτίζει μια νέα γενιά ολιγαρχών

Μείωση φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις στο 20% περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της ΝΔ, σημείωσε, μιλώντας στo Bloomberg. Δεν πρέπει να ευνοηθούν μέτοχοι επιχειρήσεων που τις πτώχευσαν και έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό, τόνισε.

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση χτίζει μια νέα γενιά ολιγαρχών

Την πρόθεσή του να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις στο 20% από το 29% τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg αλλά συμπλήρωσε πως ο ίδιος θα καλέσει τους επιχειρηματίες να πληρώνουν τους φόρους τους και να σέβονται την εργατική νομοθεσία.

«Είμαστε σε ένα στάδιο όπου αν μειώσουμε τους φόρους θα ενισχύσουμε τα έσοδα από τη φορολογία που είναι πολύ χαμηλά. Υπάρχει δυστυχώς μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και όσο ο κ. Τσίπρας ανέβασε τη φορολογία έστριψε την οικονομική δραστηριότητα στην μαύρη οικονομία» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως «όσον φορά το πρωτογενές πλεόνασμα, δυστυχώς ο κ. Τσίπρας συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3% για τα επόμενα 5 χρόνια».

Αναφέρθηκε στην κατάσταση στον τραπεζικό τομέα, τονίζοντας ότι είναι υψηλό το ποσοστό των στρατηγικών κακοπληρωτών. Όπως είπε αυτοί που πτώχευσαν τις εταιρείες τους και έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό δεν πρέπει να τύχουν στήριξης από τράπεζες, οι ρυθμίσεις θα πρέπει να αφορούν τους νέους μετόχους.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση λέγοντας ότι χτίζει μια νέα γενιά ολιγαρχών «που είναι χειρότερη από το παρελθόν».

O ίδιος εκτίμησε πως οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή τονίζοντας πως είναι βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ.

«Περιμένω εκλογές ανά πάσα στιγμή. Θα κερδίσουμε όποτε γίνουν. Αυτό που με απασχολεί είναι να παρουσιάσω ένα σαφές και σοβαρό σχέδιο για τη χώρα. Με τη λήξη του προγράμματος θα πρέπει να βγούμε στις αγορές και θα πρέπει να μπορούμε να παρουσιάσουμε μια πειστική ιστορία. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε, ο κ. Τσίπρας όχι. Υπάρχει η πιθανότητα οι εκλογές να γίνουν το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ο λόγος θα είναι πως ο κ. Τσίπρας δεν θα θέλει να χρεωθεί το πολιτικό κόστος για τη μείωση των συντάξεων» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Νομίζω ότι όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους, το ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό η ελάφρυνση του χρέους μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση. Νομίζω ότι έφτασε τελικά η ώρα να γίνει αυτή η συζήτηση. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι αυτή είναι μια δέσμευση που οι Ευρωπαίοι πρώτοι ανέλαβαν το 2012 και είναι καιρός αυτή η δέσμευση να πέσει στο τραπέζι. Αλλά δεν είναι μόνο η ελάφρυνση του χρέους. Κάνουμε λάθος να πιστεύουμε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας συνδέονται μόνο με το ύψος του χρέους της.

Χρειάζεται να αναμορφώσουμε πλήρως το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας μας και να αξιοποιήσουμε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματά μας. Πιστεύω ότι αν κάνουμε και τα δύο, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αναπνεύσει ξανά και θα μπορούσε να είναι η ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη της Ευρωζώνης»

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η τουριστική βιομηχανία θα μπορούσε εύκολα να προσελκύσει μεταξύ 20 και 30 δις ευρώ συνολικών επενδύσεων τα επόμενα 5 χρόνια. Όχι μόνο για την αναβάθμιση της υπάρχουσας τουριστικής υποδομής, αλλά και για την επένδυση σε εξοχικές κατοικίες και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ελκυστικό προορισμό εξοχικής κατοικίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v