Π. Καμμένος: Οποιοι υψώνουν σημαίες να είναι έτοιμοι να τις υπερασπιστούν

«Οταν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις ένοπλες δυνάμεις ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του, μέχρι το τέλος», τόνισε ο υπ. Αμυνας.

Π. Καμμένος: Οποιοι υψώνουν σημαίες να είναι έτοιμοι να τις υπερασπιστούν

Nα υιοθετήσει μια εθνική θέση απέναντι στην Τουρκία κάλεσε τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Για το θέμα της αμφισβήτησης των Ιμίων από την Τουρκία, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για παραλήρημα του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Αναφερόμενος στο περιστατικό της ύψωσης της σημαίας από νεαρούς σε βραχονησίδες, ο υπουργός Αμυνας είπε: «Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να τη βάλει κάπου, θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει στον στρατό για να πει ότι εγώ αποφάσισα σήμερα με δύο φίλους μου, που είναι Πάσχα, να βάλουμε μια σημαία εκεί. Να το ξέρετε και σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να την υπερασπιστείτε. Βεβαίως και σε κάθε ελληνικό νησί πρέπει να μπορούμε να βάλουμε μια ελληνική σημαία, αλλά το θέμα είναι ότι η σημαία είναι σύμβολο και η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας. Οταν λοιπόν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις ένοπλες δυνάμεις ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του και μέχρι το τέλος.

Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις τώρα που είναι Πάσχα ας βάλουμε στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχει μετά το φυλάκιο να το υπερασπιστεί, την υπερασπιζόμαστε βεβαίως και θα υπερασπιστούμε όποια σημαία όπου κι αν είναι, αλλά η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια του συμβόλου είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει και τη δυνατότητα εν συνεχεία να μπορέσει να τη στηρίξει». 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v