Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Metron Analysis: Προβάδισμα 13 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,3% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής. Για "εξόφθαλμα στημένες δημοσκοπήσεις" κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

Metron Analysis: Προβάδισμα 13 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικό προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 36,3% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών ως προς την καταλληλότητά του για πρωθυπουργός, με ποσοστό 26% έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα.

Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης με 64%, έναντι 19%.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 7,1 %, το Κίνημα Αλλαγής 9%, το ΚΚΕ 6,7 %, η Ένωση Κεντρώων 3,3% και οι ΑΝΕΛ 2,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, προκύπτει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών καταλογίζει διαχειριστική ανικανότητα στην κυβέρνηση και πρωτοφανές έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Όταν οι πολίτες ρωτήθηκαν σχετικά με το ποια κόμματα μπορούν να χειριστούν καλύτερα τα ελληνοτουρκικά το 12% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 25% η ΝΔ, το 5% η Χρυσή Αυγή και το 1% οι ΑΝΕΛ.

Κυβερνητικές πηγές: Εξόφθαλμα στημένες δημοσκοπήσεις

«Περιμέναμε κάτι πιο φρέσκο από τις εφημερίδες του διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών, κ. Μαρινάκη, μήπως και διασωθεί από τα εσωκομματικά του προβλήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως φαίνεται, η φαντασία τους εξαντλείται σε καταστροφολογία για την οικονομία, εξόφθαλμα στημένες δημοσκοπήσεις και το χιλιοπαιγμένο και άλλες τόσες φορές διαψευσμένο σενάριο περί δήθεν κόντρας Τσίπρα - Τσακαλώτου. Θα μπορούσαν και καλύτερα, σχολιάζουν δηκτικά.

«Πολύ φοβούμαστε ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δεν καταφέρει να λύσει τα εσωκομματικά του, δεν θα τον γλυτώσει κανένα πρωτοσέλιδο του κουμπάρου τους» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v