Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μητσοτάκης... αξιολογεί τους γαλάζιους τομεάρχες

Ευρεία σύσκεψη σήμερα στην Πειραιώς. Επιμένει στη διαρκή οργανωτική και πολιτική ετοιμότητα της ΝΔ. Οι στοχευμένες επισκέψεις και η αντιπολιτευτική τακτική.

Ο Μητσοτάκης... αξιολογεί τους γαλάζιους τομεάρχες

Η χρονική διορία που είχε θέσει στους τομεάρχες της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έληξε και σήμερα ήρθε η ώρα του... ελέγχου και της αξιολόγησης. Στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί να γίνει λίγο πριν από το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, πέραν της αναμενόμενης δριμείας επίθεσης στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει από τον κάθε τομεάρχη να εξηγήσει τα πεπραγμένα της αρμοδιότητάς του αλλά και τις προτάσεις του σχετικά με τις κυβερνητικές αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Στην προηγούμενη συνεδρίασή τους τον Μάρτιο, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει στους τομεάρχες περιθώριο ενός μήνα προκειμένου να αναπτύξουν τον συνολικό σχεδιασμό τους, ενώ ήδη έχουν παραδώσει τους φακέλους τους με τον απολογισμό των δράσεών τους στις περιφέρειες των αρμοδιοτήτων τους.

«Όλοι κρινόμαστε και αξιολογούμαστε», είναι το σύνθημα που επαναλαμβάνει συνεχώς ο πρόεδρος της ΝΔ, το ζητά για τη σωστή λειτουργία του δημόσιου τομέα, αλλά το εφαρμόζει και εντός του κόμματός του, το οποίο έχει ήδη θέσει σε εκλογική εγρήγορση.

«Εδώ και καιρό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει σε όλους πως θα πρέπει να βρίσκονται σε απόλυτη και διαρκή οργανωτική και πολιτική ετοιμότητα», σημειώνει στενός συνεργάτης του, επισημαίνοντας ότι ήρθε η ώρα για ακόμα πιο έντονη προβολή των γαλάζιων κυβερνητικών θέσεων στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη, κλιμάκιο βουλευτών του κόμματος θα επισκεφθεί την Κυριακή πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ξεχωριστές, μικρές συσκέψεις  σε κάθε πόλη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, των εμπορικών συλλόγων, των συλλόγων συνταξιούχων ΔΕΗ, με κομματικά στελέχη και εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων. Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ανάδειξη και η προβολή των θέσεών της, τόσο για τη ΔΕΗ -ιδίως στις περιοχές όπου το ενδιαφέρον είναι έντονο, όπως η Κοζάνη- όσο και γενικότερα για την ενεργειακή πολιτική της χώρας. Σε άλλη, εξάλλου, κομματική δραστηριότητα, από το Ηράκλειο της Κρήτης ξεκινά ο κύκλος συσκέψεων και δράσεων της ΝΔ για την κλιματική αλλαγή και τη λειψυδρία, με στόχο την εξεύρεση μακροπρόθεσμων και βιώσιμων λύσεων.

«Κτυπούν κόκκινο»

Τις στοχευμένες επισκέψεις του σε περιοχές της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας αναμένεται να συνεχίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που οι αντιπολιτευτικοί τόνοι της ΝΔ εξακολουθούν να «κτυπούν κόκκινο».

Η τακτική που ακολουθούν είναι να πρεσάρουν στενά τα κυβερνητικά στελέχη και να απαντούν και να σχολιάζουν όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις, χθες, η Πειραιώς έδωσε έμφαση στις αναφορές του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή για τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς και σε «όσα καταγγέλλονται στη μήνυση που κατέθεσε το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ προς τη γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου» και, κατά τη ΝΔ, εγείρουν σειρά ερωτημάτων που χρήζουν άμεσης απάντησης από την κυβέρνηση. 

Ικανοποίηση, εξάλλου, επικρατεί στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ από τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ. «Ό,τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές του εντός της χώρας, τα λέει και στις διεθνείς συναντήσεις του», σημειώνουν από το περιβάλλον του και εστιάζουν στην αναφορά του προέδρου της ΝΔ στο γεγονός πως δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι -όπως είπε στον Ευρωπαίο αξιωματούχο-, το κόμμα του «έχει επεξεργαστεί πλήρως τη δική του αναπτυξιακή πρόταση, η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και μέσω της μείωσης της φορολογίας». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v