Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο

Η Τουρκία είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στις θάλασσες, και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, τονίσε ο Χ. Ακάρ.

Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χουλούσι Ακάρ σε δηλώσεις του έπειτα από την άσκηση Εφές σήμερα, μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Ο Χουλούσι Ακάρ ανέφερε ότι με κάθε ευκαιρία λέει πως η Τουρκία είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στις θάλασσες, και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

“Γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Μαζί με αυτό, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας, οι οποίες με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο και τις συμφωνίες, δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ στην Ανατολική Μεσόγειο και να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας στο νησί Κύπρος”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “σε αυτό το πλαίσιο, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα με αποφασιστικότητα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v