Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Όχι» Π. Καμμένου στη συμφωνία με πΓΔΜ

Καμία κίνηση δεν θα γίνει σε αυτή τη φάση από τους ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ο υπ. Αμυνας. Εκτίμησε ότι δεν θα φτάσει ποτέ η συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο, γιατί ο Ζ. Ζάεφ δεν θα καταφέρει να περάσει τους «σκληρούς» όρους που περιέχει.

«Όχι» Π. Καμμένου στη συμφωνία με πΓΔΜ

Εφόσον δεν υπάρχει διαδικασία ψηφοφορίας, οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν κάτι που θα υπονομεύσει την πορεία της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου. 

Επανέλαβε τη διαφωνία του κόμματός του στη συμφωνία με την πΓΔΜ και δήλωσε πως όταν έρθει το θέμα στη Βουλή για ψηφοφορία, θα μείνει πιστός σε όσα έχει πει. Εκτίμησε δε ότι δεν θα φτάσει το θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο, γιατί η πΓΔΜ δεν θα κάνει όσα χρειάζονται με βάση τη συμφωνία, ακόμα και αν πει ο Ζάεφ «ναι».

«Οι όροι της συμφωνίας είναι πολύ σκληροί», δήλωσε, εκτιμώντας ότι είναι πιο σκληροί από αυτούς που είχε θέσει ο Κ. Καραμανλής. Διευκρίνισε ότι υπάρχουν άρθρα τα οποία διευκρινίζουν πάρα πολλά πράγματα και τα θέματα που έχουν τεθεί από το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχουν τεθεί ποτέ με τέτοιο τρόπο. Γι’ αυτό πιστεύω ότι δεν θα περάσει από την πΓΔΜ.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι αν έρθει εντέλει η συμφωνία στη Βουλή δεν θα απέχει, αλλά θα καταψηφίσει, ενώ όποιος βουλευτής του κόμματος δεν τηρήσει την γραμμή, θα διαγραφεί.

Χαρακτήρισε «εξαιρετικό διαπραγματευτή» τον Νίκο Κοτζιά, αλλά δήλωσε ότι δεν συμφωνεί μαζί του καθώς δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία στο όνομα της πΓΔΜ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία εμπλοκή στο θέμα της φύλαξης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, διαψεύδοντας δημοσιεύματα ότι φυλάγονται σε στρατόπεδο.

Επανέλαβε ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί είναι «όμηροι» στην Τουρκία και τόνισε ότι έχουν ήδη μετατεθεί στη χώρα και κατά συνέπεια έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας, συμπληρώνοντας ότι όμηρος είναι και ο Αμερικανός πάστορας που συνελήφθη στη Σμύρνη.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία και τις περικοπές συντάξεων, είπε ότι η σημερινή καταστροφολογία θα αποδειχτεί «χαμένο μελάνι» και έκανε λόγο για «πολλές εκπλήξεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v