Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαβρόφ: Χωρίς στοιχεία οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών από Ελλάδα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως οι χώρες της Δύσης σχεδιάζουν την πολιτική τους απέναντι στη Ρωσία χωρίς αποδείξεις, εγκαλώντας την Ελλάδα για το διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

Λαβρόφ: Χωρίς στοιχεία οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών από Ελλάδα

Oι απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα δεν βασίζονται σε κανένα στοιχείο, όπως και άλλες κατηγορίες κατά της Μόσχας από χώρες της Δύσης, υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Eξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη του στον Λάρι Κινγκ.

Όπως τόνισε ο κ. Λαβρόφ, η έρευνα για τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ διεξάγεται χωρίς να δίνεται καμία ξεκάθαρη πληροφορία στο κοινό.

«Aυτό το “πολύ πιθανό” γίνεται μεταδοτικό. Η παραδοχή πως δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη εξήγηση γίνεται ο κανόνας με τον οποίο οι Δυτικοί φίλοι προσπαθούν να βασίσουν την πολιτική τους για τη Ρωσία. Το τελευταίο περιστατικό με την Ελλάδα κινείται στο ίδιο πνεύμα: “πολύ πιθανό” και δεν μας δίνεται ούτε ένα στοιχείο» υπογράμμισε ο κ. Λαβρόφ.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή απελάθηκαν δυο Ρώσοι διπλωμάτες από την Αθήνα, με ελληνικές διπλωματικές πηγές να κάνουν λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια παρέμβασης. Σύμφωνα με τους Financial Times, οι διπλωμάτες φέρονται να έχουν επιχειρήσει να δωροδοκήσουν στρατιωτικούς, κληρικούς και ακροδεξιά στοιχεία ώστε να στηρίξουν λαϊκή αντίσταση κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v