Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Σαββίδης διαψεύδει εμπλοκή στο σκοπιανό

Κάθε εμπλοκή στις καταγγελίες περί χρηματοδότησης πολιτών της ΠΓΔΜ για την πρόκληση βίαιων ενεργειών αρνείται ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Ο Σαββίδης διαψεύδει εμπλοκή στο σκοπιανό

Ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη διαψεύδει δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed σύμφωνα με το οποίο ο επιχειρηματίας χρηματοδότησε πολιτικούς, εθνικιστικές οργανώσεις και χούλιγκαν για να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας για την αλλαγή του ονόματος. 

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος» αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ σε ανακοίνωσή του ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο για «ελληνες επιχειρηματίες» που διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις, οι οποίοι κατέβαλαν σε πολίτες της πΓΔΜ 13.000 έως 21.000 δολάρια, για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες». 

Ο Ζάεφ αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος είναι πίσω από τις πληρωμές αυτές, επικαλούμενος μια εν εξελίξει έρευνα καθώς και τις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις με την Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v