Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαβρόφ: Θα υπάρξουν συνέπειες για τις απελάσεις από Αθήνα

Προειδοποιεί με συνέπειες μετά την απέλαση των δυο διπλωματών ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. «Οι Ελληνες να μην υπόκεινται σε βρώμικη προβοκάτσια». Τα σενάρια για «αντίποινα» με απελάσεις Ελλήνων διπλωματών.

Λαβρόφ: Θα υπάρξουν συνέπειες για τις απελάσεις από Αθήνα

«Τέτοιες πράξεις θα έχουν συνέπειες», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, όσον αφορά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria και το Reuters.

«Οι Έλληνες πρέπει να επικοινωνούν με τους Ρώσους εταίρους τους και να μην υπόκεινται σε βρώμικη προβοκάτσια, στην οποία, δυστυχώς, σύρθηκε η Αθήνα», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Δυστυχώς, φυσικά, αναφερόμαστε στην πολιτική. Τέτοια πράγματα δεν μένουν χωρίς συνέπειες, ούτε εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν ίχνος. Φυσικά, δυστυχώς, όλα αυτά επιβαρύνουν τις διμερείς σχέσεις», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Sputnik.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή απελάθηκαν δύο Ρώσοι διπλωμάτες από την Αθήνα, με ελληνικές διπλωματικές πηγές να κάνουν λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια παρέμβασης.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι διπλωμάτες φέρονται να έχουν επιχειρήσει να δωροδοκήσουν στρατιωτικούς, κληρικούς και ακροδεξιά στοιχεία, ώστε να στηρίξουν λαϊκή αντίσταση κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό θέμα με την πΓΔΜ.

«Οι Ρώσοι ήθελαν να προκαλέσουν μια κατάρρευση των συνομιλιών», δήλωσε υψηλόβαθμος Έλληνας διπλωμάτης. «Αναβάθμισαν τον βαθμό εμπλοκής τους στη Μακεδονία και τη Θράκη».

Η ελληνική κυβέρνηση τόνισε πως δεν θα ανεχτεί συμπεριφορές που «παραβιάζουν το ελληνικό δίκαιο και δεν σέβονται το ελληνικό κράτος».

Αξιωματούχοι στη Μόσχα προειδοποιούσαν ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο απελαύνοντας Έλληνες διπλωμάτες, ενώ ανεστάλησαν οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v