Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη μεταμνημονιακή στρατηγική καταστρώνει η ΝΔ

Πώς θα απαντήσει ο Μητσοτάκης στο διάγγελμα Τσίπρα. Η επίκληση των διεθνών αγορών και η σύγκριση με Κύπρο και Πορτογαλία. Περιοδειών συνέχεια για τον πρόεδρο της ΝΔ.

Τη μεταμνημονιακή στρατηγική καταστρώνει η ΝΔ

Τα κεφάλια... μέσα από σήμερα στη ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του να έχουν ολοκληρώσει τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές τους και να μπαίνουν σε φουλ ρυθμούς, με φόντο την ΔΕΘ και σε δεύτερο στάδιο τις επικείμενες εθνικές κάλπες. Το πρωί ξεκινά εκ νέου ο «πρωινός καφές» στην Πειραιώς υπό τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη καταστρώνει την μεταμνημονιακή στρατηγική που θα εφαρμόσει η ΝΔ. 

Το δείγμα ήδη έχει διαφανεί από τις δημόσιες παρεμβάσεις όλων των κορυφαίων γαλάζιων στελεχών και η αντιπολιτευτική ρητορική θα κορυφωθεί με προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, αμέσως μετά τι διάγγελμα που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας προς τον ελληνικό λαό. «Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε διάθεση να μεμψιμοιρούμε, αλλά να καταδείξουμε την πραγματικότητα, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε», αναφέρει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλουν να αποδομήσουν τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια και υποστηρίζουν πως η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να είναι «ευάλωτη και ασταθής». Κάτι, που -σύμφωνα με κομματικές πηγές- «επιβεβαιώνεται από τους κλυδωνισμούς που προέρχονται από το εξωτερικό όσον αφορά τα επιτόκια δανεισμού. Επί της ουσίας, οι διεθνείς αγορές διαβλέπουν αμφιθυμία της κυβέρνησης όσον αφορά τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και την ώθηση προς τα εμπρός της οικονομίας μας», σημειώνουν και θα επιχειρήσουν να συγκρίνουν την ελληνική περίπτωση με αυτές άλλων χωρών που βρίσκονταν στα μνημόνια, όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη ΝΔ, η αυριανή έξοδος από το 3ο Μνημόνιο «μόνο και μόνο για να μπούμε στο 4ο άτυπο Μνημόνιο μέχρι το 2022, δεν συνιστά επιτυχία, αλλά απόδειξη 3,5 χαμένων χρόνων, και τελικά αποτυχίας, που κόστισε πολύ στους Έλληνες».

Περιοδείες

Όπως εξηγεί ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας (Βραδυνή), «εάν η χώρα είχε βγει από τη “μνημονιακή περίοδο” στις 28 Φεβρουαρίου 2015 θα ήταν μια επιτυχία των Ελλήνων, ως ανταμοιβή των θυσιών τους και των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά, που τις περιφρούρησαν. Θα καταγραφόταν, βέβαια, άμεσα η “κωλοτούμπα” του κ. Τσίπρα, αλλά αυτό θα ήταν τελικά θετικό για τον τόπο και ο ιστορικός του μέλλοντος θα είχε να πει και δύο καλά λόγια για την πρώτη κυβέρνησή του». 

Σε κάθε ευκαιρία, το γαλάζιο επιτελείο θα επιμένει ότι μπορεί τώρα να τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, αλλά «δεν τελειώνει, αλλά αντίθετα συνεχίζεται το Μνημόνιο, με αυστηρή εποπτεία και δεσμεύσεις για πλεονάσματα 3,5%, για νέα μέτρα 5,1 δις ευρώ, για νέες περικοπές συντάξεων και νέα μείωση του αφορολόγητου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την επιχείρηση προσέγγισης των πολιτών, θα πραγματοποιήσει μέχρι τη ΔΕΘ δύο τουλάχιστον περιοδείες. Στο τέλος της εβδομάδας στην Ζάκυνθο και στη συνέχεια στην δυτική Μακεδονία, επίσκεψη που είχε προγραμματίσει για τα τέλη Ιουλίου αλλά αναβλήθηκε λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική. 

Πριν από το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, θα γίνουν οι καθιερωμένες συναντήσεις του με τους παραγωγικούς φορείς. Επίσης, σχεδιάζεται κατά τη διάρκεια των ημερών της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, πριν και μετά, να υπάρξει αντίστοιχα παρουσία με περιοδείες κλιμακίων αποτελούμενων από κορυφαία στελέχη της ΝΔ που θα περιοδεύσουν στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ προγραμματίζονται και θεματικές εκδηλώσεις της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη από τις αντίστοιχες γραμματείες του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v