Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κ. Κουριδάκης: Πώς θα αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στο Δήμο Διονύσου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ανοίγει τα χαρτιά του για πολιτική προστασία, οικιστικό χώρο, ύδρευση και αποχέτευση. Στα όρια απάτης οι ετεροχρονισμένοι λογαριασμοί για το νερό.

Κ. Κουριδάκης: Πώς θα αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στο Δήμο Διονύσου

«Έχουμε φιλόδοξους στόχους για τον δήμο, που περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση των προκλήσεων όπως η συνολική αναβάθμιση της ποιότητας, η παιδεία, η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια όλων. Προσβλέπουμε σε μια δημοκρατική και ανοικτή συνεργασία με τους πολίτες για την επίτευξη αυτών των στόχων», δηλώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου, με την παράταξη «ΕΥΠΟΛΙΣ», Κωνσταντίνος Κουριδάκης.

Επισημαίνει ότι «η παράταξή μας είναι ανεξάρτητη, αδέσμευτη και πολυσυλλεκτική», ενώ εξηγεί ποια είναι η στρατηγική για την πολιτική προστασία.

Επίθεση εξαπολύει δε στην νυν διοίκηση του δήμου για το θέμα με τους ετεροχρονισμένους λογαριασμούς και τις υπέρογκες χρεώσεις υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική που αγγίζει τα όρια της απάτης.

Σημειώνει ότι «θα προωθήσω προγράμματα συμμετοχικής δημοκρατίας, όπως δημοψηφίσματα και δημόσιες συζητήσεις για τα κυριότερα θέματα της πόλης. Άλλωστε έχουμε προτείνει στο πρόγραμμα μας την «Ημέρα του Δημότη» Οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων».

Τέλος καταγράφει την στρατηγική του ενόψει πιθανού δεύτερου γύρου στις εκλογές.

Ζητάτε την ψήφο των δημοτών διεκδικώντας τη Δημαρχία. Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι θα πρέπει να προτιμήσουν εσάς και την παράταξη σας;

Ως υποψήφιος δήμαρχος και εκπρόσωπος της παράταξής μας, θα ήθελα να εξηγήσω για ποιους λόγους πιστεύω ότι οι δημότες θα πρέπει να μας προτιμήσουν στις προεκλογικές διαδικασίες για τη δημαρχία. Οι λόγοι αυτοί περιλαμβάνουν:

Εμπειρία και Ικανότητες: Έχουμε μια επαρκή πολιτική και δημοτική εμπειρία που μας επιτρέπει να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις υποθέσεις του δήμου. Το έργο μας στο παρελθόν αποτελεί απόδειξη της ικανότητάς μας να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας.

Σχέδιο Ανάπτυξης: Διαθέτουμε ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης για τον δήμο, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, την υποδομή, την οικονομική ανάπτυξη και την περιβαλλοντική προστασία.

Διαφάνεια και Ενοποίηση: Η παράταξή μας δεσμεύεται να διατηρήσει υψηλά επίπεδα διαφάνειας και να συμπεριλάβει τους δημότες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Θέλουμε να ενοποιήσουμε την κοινότητα και να δημιουργήσουμε μια περιβάλλουσα που είναι ευνοϊκή για όλους.

Φιλόδοξοι Στόχοι: Έχουμε φιλόδοξους στόχους για τον δήμο, που περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση των προκλήσεων όπως η συνολική αναβάθμιση της ποιότητας, η παιδεία, η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια όλων. Προσβλέπουμε σε μια δημοκρατική και ανοικτή συνεργασία με τους πολίτες για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Ανάπτυξη Βιώσιμης Πόλης: Είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία μιας βιώσιμης και περιβαλλοντικά φιλικής πόλης. Προωθούμε προγράμματα πράσινης ανάπτυξης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Αυτοί είναι ορισμένοι από τους λόγους που πιστεύουμε ότι οι δημότες θα πρέπει να μας προτιμήσουν και να ψηφίσουν υπέρ της παράταξής μας. Στο τέλος, ο στόχος μας είναι η δημιουργία μιας καλύτερης και πιο δίκαιης κοινότητας για όλους τους δημότες μας.

Πέρα από την προσωπικότητα και τις ικανότητες του Δημάρχου, πολύ βασικό ρόλο στην επιτυχία και την αποτελεσματικότητα παίζει η ύπαρξη ενός ικανού επιτελείου ανθρώπων, όχι μόνο σε αριθμό αλλά σε γνώσεις και εμπειρίες, συχνά σε τεχνοκρατικά θέματα, που να πλαισιώνει τους υπηρεσιακούς του Δήμου. Πρόκειται, υποστηρίζουν πολλοί ειδικοί, για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πως πιστεύετε ότι θα καλύψετε αυτό το προαπαιτούμενο;

Όπως γνωρίζετε η παράταξή μας είναι ανεξάρτητη, αδέσμευτη και πολυσυλλεκτική. Και αυτά τα χαρακτηριστικά δεν σχετίζονται μόνο με τον πολιτικό προσανατολισμό των μελών μας. Αναφέρονται και στις ιδιότητές τους. Πιο συγκεκριμένα, στην παράταξή μας συμμετέχουν άνθρωποι από όλο το φάσμα των επιστημών: μηχανικοί, αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι, γιατροί, μαθηματικοί, νομικοί, ψυχολόγοι, νομικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, εγκληματολόγοι, κοινωνιολόγοι, φιλόσοφοι. Αλλά ακόμη και τα μέλη μας που δεν έχουν πανεπιστημιακή κατάρτιση είναι άνθρωποι με εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία σε διάφορα πεδία που καλύπτουν όλο το φάσμα της εργασιακής ζωής. Επιπρόσθετα, τα μέλη και οι υποψήφιοί μας είτε εργάζονται και παράγουν με βάση την κατάρτισή τους, είτε τη διδάσκουν.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ιδιότητα και εργασία, εξοπλίζουν την παράταξή μας με ιδιαίτερα ευρύ πεδίο κατάρτισης στην κοινωνική ζωή έτοιμο να αντιμετωπίσει με επιστημονικά επιχειρήματα και την εμπειρία της καθημερινότητας τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας τόσο αναφορικά με την πραγματικότητα που βιώνουν οι δημότες (πχ. καθημερινότητα, υγιεινή, υποδομές) όσο και σε επίπεδο διοίκησης (πχ. διαφάνεια, εξορθολογισμός, νομιμότητα). Όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι καμία πρωτοβουλία, καμία δράση, καμία καινοτομία δεν θα είναι εφικτή χωρίς τη συνεργασία και συμπόρευση όλων των εμπλεκομένων: διοίκηση, εργαζόμενοι, πολίτες.

H προηγούμενη τετραετία στιγματίστηκε από φυσικές καταστροφές, όπως η Μήδεια που οδήγησε στην κατάρρευση τον Δήμο Διονύσου. Πυρκαγιές το καλοκαίρι, χιονιάδες το χειμώνα, καθιστούν σαφές ότι στη περιοχή υπάρχει σοβαρό θέμα «πολιτικής προστασίας» και εν τέλει ουσιαστικής προστασίας του «περιβάλλοντος. Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα κάνετε για να μην επαναληφθούν όσα συνέβησαν, δεδομένης και της κλιματικής αλλαγής;

Συμφωνώ ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η πολιτική προστασία είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Διονύσου, ειδικά όταν λαμβάνουμε υπόψη τις φυσικές καταστροφές που έχουμε βιώσει και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ως υποψήφιος δήμαρχος, θα λάβω συγκεκριμένες ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα και να προστατεύσουμε τον Δήμο και το περιβάλλον μας.

Ορισμένα από τα μέτρα που θα λάβω περιλαμβάνουν:

Ενίσχυση της Πρόληψης: Θα επενδύσουμε σε συστήματα πρόληψης, όπως πυροπροστασία, προειδοποίηση για κακοκαιρίες και αντισεισμικά μέτρα. Θα συνεργαστούμε με τοπικές αρχές και εθελοντικούς οργανισμούς για την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού.

Aειφορία και Πράσινες Υποδομές: Θα προωθήσουμε την αειφόρο ανάπτυξη και τη δημιουργία πράσινων υποδομών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των πάρκων και των χώρων αναψυχής που μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικές αντιπυρικές ζώνες.

Ενίσχυση της Προετοιμασίας: Θα διενεργήσουμε εκστρατείες εκπαίδευσης και ενημέρωσης στην τοπική κοινότητα σχετικά με την προετοιμασία για φυσικές καταστροφές και την ανάγκη δημιουργίας σχεδίων αντιμετώπισης κρίσεων.

Συνεργασία με Άλλους Δήμους: Θα εργαστούμε στενά με γειτονικούς δήμους για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Κλιματική Προσαρμογή: Θα αναπτύξουμε σχέδια προσαρμογής στις αλλαγές του κλίματος που περιλαμβάνουν τη διαχείριση των ύδατων, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την προστασία των δασών με καινοτόμα ήπια εκμετάλλευση της φυσικά παραγόμενης καύσιμης ύλης τους.

Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτήν. Υποσχόμαστε να εργαστούμε σκληρά για τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και αειφόρου περιβάλλοντος για τους δημότες μας, λαμβάνοντας υπόψη την μοναδικότητα του τόπου μας.

Μεγάλο πρόβλημα για τους δημότες παρουσιάζεται και σε θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης, βλάβες, διακοπές, κακή ποιότητα υποδομών, έργα που χρονίζουν. Με την διοίκηση Καλαφατέλη ζήσαμε μέχρι και το φαινόμενο των… ετεροχρονισμένων λογαριασμών ύδρευσης, με αποτέλεσμα πολύ μεγάλα παράπονα. Πως θα λύσετε αυτά τα ζητήματα;

Καθένα από τα προβλήματα που αναφέρετε έχει την δική του προσέγγισή. Πιο συγκεκριμένα:

Ύδρευση: Στην ύδρευση το ζήτημα αφορά τόσο τις υποδομές (δίκτυο) όσο και τις χρεώσεις. Αναφορικά με τις υποδομές υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης τουλάχιστον των μερών που υπάρχουν σωλήνες από αμίαντο. Και αυτή είναι μία ανάγκη που αφορά όλες τις δημοτικές ενότητες. Αναφορικά με τους ετεροχρονισμένους λογαριασμούς και τις υπέρογκες χρεώσεις που έχει επιβάλλει η υφιστάμενη διοίκηση πρόκειται για μια πολιτική που αγγίζει τα όρια της απάτης. Πιο συγκεκριμένα, για το υπολογισμό των χρεώσεων λαμβάνεται υπόψη ο όγκος του καταναλωθέντος νερού, αλλά όχι η χρονική περίοδος της κατανάλωσης. Κατ’ αυτό τον τρόπο ο Δήμος κερδοσκοπεί σε βάρος των δημοτών. Παρόλο που η νομιμότητα της συγκεκριμένης πρακτικής είναι υπό αμφισβήτηση, η ανηθικότητά της είναι αναμφισβήτητη. Συνεπώς, υπάρχει ανάγκη αφενός για οργανωμένη και συστηματική καταμέτρηση της κατανάλωσης και αφετέρου συνεπής και δίκαιης τιμολόγησης. Για αυτά δεσμευόμαστε.

Αποχέτευση: Το ζήτημα της αποχέτευσης του Δήμου Διονύσου είναι χρόνιο. Κάθε αποχέτευση υλοποιείται σε τρία επίπεδα: το πρωτογενές, το δευτερογενές και το κύριο. Το δευτερογενές αφορά το δίκτυο που περνάει από τους δρόμους των σπιτιών μας. Το πρωτογενές αφορά το δίκτυο που περνά από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Δήμου. Και τέλος το κύριο είναι αυτό που οδηγεί τα λύματα στην Ψυτάλλεια. Οι εξαγγελίες της υφιστάμενης διοίκησης περί υλοποίησης του έργου σε ποσοστό άνω του 80%, αποτελούν ένα πολιτικό και επικοινωνιακό τέχνασμα. Και αυτό διότι το δίκτυο αποχέτευσης δεν είναι ενεργό από τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συνδέσεις των τριών επιπέδων. Συνεπώς, η διοίκηση Καλαφατέλη έχει καταφέρει το αδιανόητο: να υλοποιήσει το έργο σε ποσοστό άνω του 80%, χωρίς αυτό να είναι απολύτως λειτουργικό!!! Αν στην παραπάνω πραγματικότητα προστεθούν τα γεγονότα της αδυναμίας του εργολάβου να ολοκληρώσει το έργο αλλά και το υψηλό κόστος σύνδεσης στα νοικοκυριά με το δευτερεύον δίκτυο, αποκαλύπτεται η ανεπάρκεια της υφιστάμενης διοίκησης. Αυτά είναι τα ζητήματα που εστιάζουμε και θα επιλύσουμε.

Δρόμοι/πεζοδρόμια: Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Διονύσου αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους σε έκταση Καλλικρατικούς δήμους. Αυτό σημαίνει πως το οδικό δίκτυο είναι ιδιαίτερα ευρύ και εκτεταμένο. Και χωρίς πεζοδρόμια… Και το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται σε όλα τα επίπεδα, και των τοπικών οδών και των πιο κεντρικών οδικών δρόμων. Συνεπώς, πέρα από την επαρκή και συστηματική συντήρηση των υφιστάμενων πεζοδρομίων υπάρχει ανάγκη και για την κατασκευή νέων. Αποτελεί αναγκαιότητα η ασφάλεια του οδικού δικτύου όχι μόνο για τους οδηγούς – πρωτίστως – για τους πεζούς.

Το οικιστικό και το δασικό ταλαιπωρούν τον κόσμο της περιοχής επί χρόνια, απαξιώνοντας σε αρκετές περιπτώσεις την περιουσία των δημοτών. Ποιο θα είναι το σχέδιο και οι προτάσεις σας προς την πολιτεία;

Συμφωνώ ότι η διαχείριση του οικιστικού και δασικού χώρου στον Δήμο Διονύσου απαιτεί άμεση προσοχή και δράση. Ως υποψήφιος δήμαρχος, έχω εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης και προτάσεις που θα υποβάλω στην πολιτεία για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα:

Ενίσχυση της Πολεοδομίας: Θα επιδιώξω να συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές και την πολιτεία για την αναθεώρηση και ενίσχυση των πολεοδομικών κανόνων που αφορούν τον οικιστικό και δασικό χώρο. Αυτό θα βοηθήσει στον έλεγχο της ανάπτυξης και της χρήσης του εδάφους.

Ενίσχυση του Ελέγχου: Θα αυξήσω τον αριθμό των επιθεωρητών και τους πόρους που διατίθενται για τον έλεγχο της οικοδομικής δραστηριότητας και της δασικής χρήσης. Αυστηροί έλεγχοι θα εφαρμοστούν για την τήρηση των περιβαλλοντικών νόμων.

Συνεργασία με την Κεντρική Κυβέρνηση: Θα συνεργαστώ στενά με την κεντρική κυβέρνηση για την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που υπερβαίνουν τον τοπικό χαρακτήρα, όπως η διαχείριση του δασικού χώρου.

Προστασία του Περιβάλλοντος: Θα προωθήσω περιβαλλοντικά προγράμματα που στοχεύουν στη διατήρηση της φύσης και της βιοποικιλότητας στον δασικό χώρο. Ταυτόχρονα, θα επενδύσω σε προγράμματα ανακύκλωσης και βιώσιμης ανάπτυξης στον οικιστικό χώρο.

Συντονισμός με τους Δημότες: Θα διοργανώσω δημόσιες συναντήσεις και ακροάσεις ώστε να ακούσω τις ανησυχίες και τις προτάσεις των δημοτών, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση των αποφάσεων. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ασφαλέστερο, πιο βιώσιμο, και περιβαλλοντικά φιλικό χώρο για τους δημότες μας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία της περιουσίας τους.

Η καθαριότητα και η συλλογή απορριμμάτων, αποτελεί χρόνιο πρόβλημα, το οποίο τα τελευταία χρόνια οξύνθηκε. Δεν υπάρχουν τα Μέσα; Οι άνθρωποι; Η οργάνωση και ο προγραμματισμός; Πως θα δώσετε λύση σε αυτό το καθημερινό θέμα;

Η αλήθεια είναι ότι η όξυνση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι απόρροια του γενικότερου περιβαλλοντικού προβλήματος. Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης οι ακόλουθες δράσεις αποτελούν, ή θα έπρεπε να αποτελούν, όχι μόνο τις θέσεις της Δ.Π. ΕΥΠΟΛΙΣ αλλά αναγκαιότητα για όλους μας:

1. Επανασχεδιασμός αποκομιδής απορριμμάτων: Πλέον τα απορρίμματα δεν μπορούν να συλλέγονται και να επεξεργάζονται με τον ίδιο τρόπο. Θα πρέπει να υπάρξει συνολικός επανασχεδιασμός αναφορικά με την αποκομιδή τους και την διαχείρισή τους.

2. Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής: Τα απορρίμματα θα πρέπει να συλλέγονται σε διαφορετικούς κάδους (π.χ. καφέ κάδοι / βιοαπόβλητα) ούτως ώστε να είναι εφικτή η βέλτιστη διαχείρισή τους ώστε να μειωθεί στο μέγιστο το αποτύπωμά τους στη φύση.

3. Σχεδιασμός νέων υποδομών σε συνεργασία με όμορους δήμους (Πράσινα Σημεία, Γωνιές Ανακύκλωσης): Φυσικά οι παραπάνω δράσεις δεν είναι δυνατό να είναι μεμονωμένες ή αποσπασματικές. Για αυτό το λόγο είναι αναγκαία, και αυτό θα επιδιώξω, η γενικότερη συνεργασία με όμορους δήμους ώστε να δημιουργηθούν κοινές δράσεις ανακύκλωσης οι οποίες θα εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

4. Σχεδιασμός και σταδιακή εφαρμογή κινήτρων και αντικινήτρων σε δημότες και επιχειρήσεις αναφορικά με την συλλογή και τη διαλογή απορριμμάτων και πάσης φύσεως αποβλήτων. Η συμμετοχή των δημοτών σε κάθε δράση για το περιβάλλον θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να θεσπιστεί και να καθιερωθεί ένα σύστημα κινήτρων και αντικινήτρων αναφορικά με τη συλλογή και τη διαλογή των απορριμμάτων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που θα ενισχύσει τη συμμετοχής σε περιβαλλοντικές δράσεις.

5. Πολιτικές πρόληψης μείωσης απορριμμάτων. Επιπρόσθετα θα πρέπει να ενισχυθούν από την Δημοτική Αρχή, ιδιωτικές και ατομικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, όπως η οικιακή κομποστοποίηση. Η δράσεις, όπως η προαναφερθείσα, είναι ενταγμένες στην πορεία προς τα μηδενικά απορρίμματα (ZEROWASTE Policy) που πρέπει να ακολουθήσει όχι μόνο ο Δήμος αλλά και ο καθένας από εμάς.

6. Καταγραφή και απομάκρυνση κάθε εγκαταλελειμμένου και ρυπογόνου οχήματος από τους δρόμους της πόλης μας. Επιπρόσθετα όμως θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν, μέσω του δήμου, πηγές ρύπανσης και μόλυνσης όπως τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Προεκλογικά είναι κοινός τόπος μεταξύ των υποψηφίων ότι τα θέματα του τόπου απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις κι ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Πάντα όλοι αυτό λένε, συνήθως δεν το κάνουν. Εσείς ποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις αναλαμβάνετε έναντι των δημοτών αλλά και των εκλεγμένων αιρετών που θα προκύψουν από τις εκλογές, ως προς τα δύο αυτά «καυτά» θέματα; Επίσης, σκοπεύετε να ενισχύσετε τη ενεργό συμμετοχή του δημότη στις διαδικασίες της θητείας σας και πως;

Η ανησυχία των δημοτών για τη διαφάνεια και την ανάγκη ευρύτερης συναίνεσης στην πολιτική διαδικασία είναι απόλυτα εύλογη και κατανοητή. Ως υποψήφιος δήμαρχος, αναλαμβάνω τις εξής συγκεκριμένες δεσμεύσεις:

Διαφάνεια και Ενημέρωση: Θα δημιουργήσω μια διαφανή και ανοικτή διοίκηση, όπου οι αποφάσεις και οι διαδικασίες της διοίκησης μας θα είναι προσβάσιμες στους δημότες. Θα δημοσιεύω τακτικά όλα τα δεδομένα που αφορούν τον προϋπολογισμό, τις συμβάσεις και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου στο διαδίκτυο.

Συνεργασία με τους Εκλεγμένους Αιρετούς: Θα συνεργαστώ ενεργά με τους εκλεγμένους αιρετούς, ανεξαρτήτως πολιτικής αντίληψης, για την ανάπτυξη πολιτικής που θα εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον. Θα διεξάγουμε τακτικές συναντήσεις με το δημοτικό συμβούλιο για τη συζήτηση των προτεραιοτήτων και των αποφάσεων.

Συμμετοχή των Δημοτών: Θα προωθήσω προγράμματα συμμετοχικής δημοκρατίας, όπως δημοψηφίσματα και δημόσιες συζητήσεις για τα κυριότερα θέματα της πόλης. Άλλωστε έχουμε προτείνει στο πρόγραμμα μας την «Ημέρα του Δημότη» Οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων.

Στήριξη Δημοτικών Συμβουλών: Θα ενισχύσω τις δραστηριότητες των τοπικών δημοτικών συμβουλών, προωθώντας την συνεργασία τους με την τοπική κοινότητα και παρέχοντας τους τα απαραίτητα μέσα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών.

Ενημέρωση και Εκπαίδευση: Θα δημιουργήσω εκπαιδευτικά προγράμματα για τους δημότες ώστε να ενημερώνονται για τις δημοτικές διαδικασίες και τη συμμετοχή τους σε αυτές.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός δημοκρατικού και διαφανούς δημοτικού συστήματος όπου οι δημότες θα έχουν φωνή στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους και θα είναι ενεργά ενημερωμένοι για τα θέματα της πόλης.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι γνωστός και περίπου δεδομένος, συνήθως δεν φτάνει για όλα. Εφόσον εκλεγείτε, σε ποιους τομείς θα δώσετε προτεραιότητα, προκειμένου να επιτύχετε σημαντικές για τους δημότες λύσεις, μέσα στη θητεία σας και με εύλογη ταχύτητα;

Η αλήθεια είναι ότι οι ανάγκες, τα προβλήματα και οι προτεραιότητες του Δήμου είναι πολλές και έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Με βεβαιότητα θα πρέπει να λυθεί επιτέλους οριστικά το αποχετευτικό. Επιπλέον θα πρέπει να δοθεί έμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών όπως οι πεζοδρομήσεις, η ανάπλαση και συντήρηση του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων και η δημιουργία και συντήρηση δημοτικών χώρων αναψυχής και συνάθροισης όπως παιδικές χαρές, πάρκα δραστηριοτήτων και κατοικίδιων ζώων. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί σε δράσεις πρόληψης φυσικών φαινομένων ή καταστροφών, όπως η κακοκαιρίες τον χειμώνα και οι πυρκαγιές το καλοκαίρι, ώστε να αποφευχθεί στο μέτρο του δυνατού – η αδιανόητη ταλαιπωρία που υπεστήκαμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια.

Η προηγούμενη θητεία σας στο Δήμο, χαρακτηρίστηκε από μια συντονισμένη στάση της αντιπολίτευσης, στην οποία συμμετείχατε, ενάντια στη διοίκηση Καλαφατέλη, μαζί με τους σημερινούς συνυποψήφιους σας για τη Δημαρχία, πλην του ίδιου του κ. Καλαφατέλη. Mία ενιαία στάση που σε αρκετές περιπτώσεις έφερε σημαντικά αποτελέσματα. Στη περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό-και εσείς δεν έχετε περάσει, μπορείτε να δεσμευτείτε ότι θα στηρίξετε επισήμως κάποιον από τους συνυποψηφίους σας, με τους οποίους αγωνιστήκατε μαζί, καταγγέλλοντας τη διοίκηση, την προηγούμενη τετραετία;

Κατανοώ την ερώτησή σας και την ανησυχία που εκφράζετε για την πιθανότητα δεύτερου γύρου στις εκλογές. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η προτεραιότητά μου είναι πάντα οι πολίτες και το κοινό συμφέρον. Σε μια ενδεχόμενη περίπτωση δεύτερου γύρου, δεσμεύομαι να λάβω την απόφασή μου με βάση τα εξής κριτήρια:

Πρόγραμμα και Πολιτικές: Θα εξετάσω προσεκτικά το πρόγραμμα και τις πολιτικές του συνυποψηφίου που θα συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο. Θα επικεντρωθώ στα θέματα που είναι σημαντικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Συνεργασία και Ενότητα: Θα στηρίξω τον συνυποψήφιο που δεσμεύεται για συνεργασία και ενότητα στη δημοτική αρχή. Η συνεργασία είναι απαραίτητη για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.

Προσήλωση στην Διαφάνεια και τη Δημοκρατία: Θα δώσω προτεραιότητα σε υποψηφίους που δεσμεύονται για τη διαφάνεια, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Προοπτικές Βελτίωσης: Θα αξιολογήσω τις προοπτικές βελτίωσης και ανάπτυξης που προσφέρει ο κάθε συνυποψήφιος για τον Δήμο.

Ο στόχος μου είναι να διασφαλίσω ότι η επιλογή μου για υποστήριξη σε δεύτερο γύρο θα εξυπηρετεί το καλό της κοινότητας και των πολιτών του Δήμου. Η απόφασή μου θα βασιστεί στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών, καθώς και στις αξίες που υποστηρίζω. Είμαι όμως βέβαιος πως η παράταξή μας θα είναι αυτή που θα βρεθεί στο ρόλο του διεκδικητή.

Το βιογραφικό του Κωστή Κουριδάκη

Ο Κωστής Κουριδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά με ρίζες Κρητικές και Μικρασιάτικες. Έζησε και γαλουχήθηκε σε πολύτεκνη οικογένεια με συμμετοχή, ελευθερία, αξιοπρέπεια και πολύ αγάπη. Κοινωνικές δραστηριότητες πολλές, μαθητικά συμβούλια, πρόεδρος στο λύκειο, επικεφαλής ανεξάρτητης φοιτητικής παράταξης, στέλεχος κατασκηνώσεων, οργανωτής εκδρομών, εθελοντής αιμοδότης, μέλος του Δ.Σ της Ε.Φ.Ε. Αιμοδοσίας και μέλος περιβαλλοντικών οργανώσεων. Προσωπικές ενασχολήσεις, αθλητισμός (κωπηλασία, ποδόσφαιρο, πινγκ-πονγκ, ιστιοπλοΐα), ερασιτέχνης φωτογράφος, καπετάνιος και ταξιδευτής.

Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Τμ. Πολιτικών Μηχανικών), και εργάστηκε σε ερευνητικά προγράμματα στο Ε.Μ.Π. Παράλληλα, ασχολήθηκε σε έργα υποδομής: δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, φράγματα, έργα προστασίας περιβάλλοντος, διαχείριση απορριμμάτων, βιολογικοί καθαρισμοί, βιοκλιματικά κτίρια.

Η αγάπη της διδασκαλίας και των παιδιών, τον οδήγησε παράλληλα με την δουλειά και την οικογένεια στην ΣΕΛΕΤΕ όπου πήρε πτυχίο καθηγητή τεχνολογικής εκπαίδευσης, διδάσκοντας γραμμικό σχέδιο και τεχνολογία. Διατηρεί δικό του τεχνικό γραφείο από το 1996 με κύριο αντικείμενο τη μελέτη – κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών και ειδικών κτιρίων (ξενοδοχεία, γραφεία, βιοκλιματικά, εκπαιδευτήρια κ.α.) από το 2010 το γραφείο του έχει εγκατασταθεί στην Άνοιξη.

Κατοικεί 25 χρόνια στην περιοχή, είναι παντρεμένος με την Σοφία Δημητριάδου και έχει τέσσερα παιδιά για τα οποία είναι υπερήφανος και νιώθει, όπως όλοι οι γονείς, πολύ μεγάλη ευθύνη.

Το 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στην Άνοιξη. Το 2011 είναι και πάλι δημοτικός σύμβουλος, αυτή τη φορά στον Δήμο Διονύσου.

Πιστεύει σε διαδικασίες που επηρεάζουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις στάσεις και τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Με τέτοιο τρόπο, ώστε εθελοντικά και συμμετοχικά να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την υλοποίηση των οραμάτων μας και τη φιλοδοξία για πρόοδο και ένα καλύτερο μέλλον.

Έχει όρεξη για δουλειά, πίστη στη συλλογική προσπάθεια, περισσότερη γνώση και εμπειρία και προπαντός ελπίδα και αγάπη για τον τόπο μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v