Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεροβασίλη: Γιατί τώρα η πρόταση δυσπιστίας

“Μετά από όσα έγιναν μπορούν και τα συμφέροντα να γελούν”, είπε ειρωνικά για τα περί “εκδοτικών και οικονομικών συμφερόντων”. Μ.Χρυσοχοϊδης: “Μην επιτρέπετε να ακούγονται κραυγές για διεθνή επιτήρηση στις εκλογές”.

Γεροβασίλη: Γιατί τώρα η πρόταση δυσπιστίας

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Βουλή εν αναμονή της ομιλία του Κώστα Αχ.Καραμανλή, στον οποίον έχει η στραφεί η προσοχή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Απάντηση στο “γιατί τώρα” η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη.

“Ούτε 24 ώρες μετά την τραγωδία και με όλη τη χώρα σε σοκ, κάποιοι είχαν την έγνοια να παραποιήσουν συνομιλίες του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς και να το διοχετεύσουν σε μέσα ενημέρωσης για να αρχίσουν να χτίζουν το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους. Αυτό το μονταρισμένο ηχητικό μάλιστα το επικαλέσθηκε ο πρωθυπουργός στο ‘διάγγελμά’ του για να ενισχύσει το αφήγημα. Μετά από όλο αυτό λέτε πως δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης;”, τόνισε.

Για να καταλήξει στην απάντηση: “Η πρόταση δυσπιστίας έγινε τώρα διότι η αποκάλυψη για το εν λόγω μονταρισμένο υλικό έγινε την Κυριακή (από το “ΒΗΜΑ”)”.

Η κ.Γεροβασίλη σχολίασε ειρωνικά τα περί “εκδοτικών και οικονομικών συμφερόντων” που, κατά την κυβέρνηση, οδήγησαν στην πρόταση δυσπιστίας: “Μετά από αυτά, μπορούν και τα συμφέροντα να γελούν”, είπε.

Μ.Χρυσοχοϊδης κατά διεθνών παρατηρητών

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επικέντρωσε στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διεθνείς επιτηρητές στις εκλογές (ευρωπαϊκές και ελληνικές).

“Δεν επιτρέπεται να ακούγονται κραυγές εναντίον των δημοκρατικών κεκτημένων της χώρας, δηλαδή εκλογές με διεθνή επιτροπεία.

Μέλημα μου να μην δυναμιτίζεται ακραία το πολιτικό κλίμα και σταματώ εδώ”, είπε.

Και πρόσθεσε: “Με πολλούς από σας έχουμε διαφωνήσει έντονα εδώ και πολλά χρόνια, κυβερνήσαμε, κυβερνήσατε, κυβερνούμε. Εκλογές με παρατηρητές; Μην επιτρέπετε να ακούγονται αυτά”.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v