Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλέξης Χαρίτσης: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει

«Να τελειώνουμε καθεστώς ανομίας και προσβολής της Δημοκρατίας», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς. Ζήτησε την άμεση παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη. Επανέλαβε την πρόταση για Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Σιδηροδρόμων.

Αλέξης Χαρίτσης: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει

Με αιχμή στον Στέφανο Κασσελάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, άρχισε την ομιλία του στη Βουλή, για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. “Η Δημοκρατία μας δεν απειλείται από φαντάσματα του παρελθόντος ούτε από βία και νοθεία στις εκλογές”, είπε, παραπέμποντας στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές.

Και συνέχισε:

“Η Δημοκρατία είναι μία συνθήκη που εγγυάται τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, που οι θεσμοί λογοδοτούν.

Η σημερινή κυβέρνηση της Δεξιάς έχει καθοριστική ευθύνη. Πορεύθηκε με αλαζονεία και έπαρση. Έχει αποφύγει να αναλάβει την ευθύνη για τις αποτυχίες της κι έχει δημιουργήσει μία πρωτοφανή συνθήκη: να εμφανίζεται η χώρα στον ευρωπαϊκό χάρη με ζητήματα συγκάλυψης, παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, ασφυκτικού ελέγχου στα μέσα ενημέρωσης, καταρράκωσης του κράτους Δικαίου.

Με τη σκανδαλώδη διαχείρηση του εγκλήματος των Τεμπών που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους.

Για πρώτη φορά στα 50 χρόνια της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας κατατέθηκε από κοινού πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει. Να τελειώνουμε καθεστώς ανομίας και προσβολής της Δημοκρατίας”.

Ο κ. Χαρίτσης ανέπτυξε την επιχειρηματολογία για την επιχείρηση συγκάλυψης της τραγωδίας στα Τέμπη.

“Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τις πρώτες κιόλας ώρες κάποιοι φρόντιζαν παρασκηνιακά την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας, επιχειρώντας βολική κοπτοραπτική των διαλόγων, ώστε να πείσουν ότι για όλα έφταιγε ο προφυλακισμένος σταθμάρχης”, τόνισε.

“Ο υπουργός Δικαιοσύνης έφτασε στο σημείο να πει πως όποιος μιλάει για μπάζωμα είναι για τα μπάζα”, πρόσθεσε, αναδεικνύοντας την ανάγκη τιμωρίας των υπευθύνων και καλώντας τον Γιώργο Φλωρίδη να παραιτηθεί άμεσα.

Ζήτησε επίσης απαντήσεις στα ερωτήματα: ποιος έκανε το ηχητικό μοντάζ και ποιος το διοχέτευσε σε (φιλικό προς την κυβέρνηση) μέσο ενημέρωσης, προκειμένου να ενισχυθεί το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Ο κ. Χαρίτσης επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Σιδηροδρόμων, ενώ ανέδειξε και τη μαζική διαρροή προσωπικών στοιχείων εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v