Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Αυτοδικαίως ο Θ. Ζαγοράκης έπαψε να είναι μέλος της ΝΔ

Κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ ο ευρωβουλευτής. Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «δεν έστειλε καν μια επιστολή». Θεωρίες συνωμοσίας και fake news από τον Σ. Κασσελάκη. Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Μαρινάκης: Αυτοδικαίως ο Θ. Ζαγοράκης έπαψε να είναι μέλος της ΝΔ

«Ο Θόδωρος Ζαγοράκης αυτοδικαίως έπαψε να είναι μέλος της Κ.Ο. της ΝΔ, διότι έθεσε υποψηφιότητα με άλλο κόμμα και έπαψε να είναι μέλος της ΝΔ». Αυτό τόνισε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση για τον ευρωβουλευτή, ο οποίος στις προσεχείς κάλπες θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, ο Θ. Ζαγοράκης δεν έστειλε καν μια επιστολή, μολονότι για περίπου 10 χρόνια υπήρξε ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. «Δεν θέλω να προβώ σε άλλο σχολιασμό. Είναι επιλογή του, αλλά δεν θυμάμαι εν ενεργεία βουλευτή χωρίς να στείλει επιστολή για να πει ότι θα κατέβει με άλλο κόμμα. Δεν έγινε αυτό, διαπιστώθηκε από την ανακοίνωσή του ότι θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

Ο κ. Μαρινάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα «Καθημερινή». «Είναι γεμάτο ψέματα και συκοφαντίες, πολιτεύεται με fake news και συνωμοσίες», είπε αρχικά και αναρωτήθηκε εάν ζητάει πρόωρες εκλογές για να λύσει τα εσωκομματικά του. «Για να πιάσει το ποσοστό που είχε το κόμμα του πριν από ένα χρόνο για λόγους συσπείρωσης; Δικαίωμά του είναι αλλά αξιολογείται», ανέφερε.

«Κάθε παράγραφος είτε μόνο ένα ψέμα είτε και ψέμα και συκοφαντία, καθώς και πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Ψέματα για υποτιθέμενη μονταζιέρα και τη δήθεν προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης για το ανθρώπινο λάθος. Προδικάζει μια δικαστική κρίση που δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο και βιάζεται και λέει πράγματα που δεν έχει πει ποτέ η δικαιοσύνη. Ψέματα τα περί προανακριτικής επιτροπής, δεν έχει καταθέσει ποτέ αίτημα. Ψέματα τα περί υποκλοπών, παραποιεί την απόφαση του ΣτΕ. Ψέματα και συκοφαντίες για ζήτημα της κυρίας Ασημακοπούλου, ψευδώς λέει ότι επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα. Μια σειρά από προκλητικά ψέματα για την οικονομία. Και αυτά τα ισχυρίζεται το κόμμα που πήγε να χρεοκοπήσει τη χώρα. Αλλά είπε και μια αλήθεια. Ότι αυτές οι εκλογές δεν έχουν χώρο για χαλαρή ψήφο. Ο ίδιος θέλει να επαναφέρει όλους τους εφιάλτες των τελευταίων χρόνων, των λεφτόδεντρων, των λαϊκιστών, του διχασμού και όλων των ψεμάτων. Θέτοντας ζήτημα διπλών εκλογών μάς δίνει να καταλάβουμε ότι με την ψήφο μας θα επικαιροποιηθεί εκ νέου η σταθερότητα της χώρας», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Για την έκθεση Στουρνάρα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «είναι απολύτως λογικό αυτό που είπε. Αναγνώρισε τα βήματα της οικονομίας και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να μη γυρίσουμε πίσω με την ψήφο μας στις ευρωεκλογές».

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα για τη νέα αγορά του πρωθυπουργού στα Ζαγοροχώρια, απάντησε: «Περιμένουμε την αντιπολίτευση να πει ποια είναι τα υπόλοιπα 40. Είναι το 1/10, και αν είναι τόσα. Ελέγχεται κάθε χρόνο και το πόθεν και το έσχες του πρωθυπουργού, όπως ελέγχεται για όλους τους πολιτικούς. Δεν μιλάμε για κάποιο ακίνητο, αλλά για μια έκταση, ό,τι είναι θα το καταθέσει ο πρωθυπουργός στο πόθεν έσχες. Προήλθε μετά από πώληση ενός οικογενειακού οικήματος, κρούονται ανοιχτές θύρες. Την ίδια στιγμή ο κ. Κασσελάκης δεν έχει δώσει τα στοιχεία του πόθεν έσχες του νωρίτερα για να σταματήσει η συζήτηση. Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να εξαντλείται με πολιτικά επιχειρήματα».

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: Ο πανικός αποτελεί τον χειρότερο σύμβολο

«Σε νέο κρεσέντο συκοφαντίας, λαϊκισμού και τοξικότητας επιδόθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κύριος Παύλος Μαρινάκης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, ο κ. Μαρινάκης «ανακάλυψε «λεφτόδεντρα», «θεωρίες συνωμοσίας», «ακροδεξιές αλλά και ακροαριστερές αντιλήψεις» μέσα σε ένα συνονθύλευμα που προφανέστατα έχει προκαλέσει στο μυαλό του η κατάρρευση της πλαστής εικόνας που κατασκεύασαν για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και των ποσοστών αποδοχής της από την κοινωνία.

Ο πανικός αποτελεί τον χειρότερο σύμβουλο και η προσπάθεια απαξίωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, πέφτει στο κενό.

Κι επειδή, όπως και ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του κόμματός του, έτσι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε στις Ευρωεκλογές τον χαρακτήρα των Εθνικών Εκλογών και της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να γνωρίζει πως εμείς είμαστε έτοιμοι να "ξαναζυγιστούμε". Κι ας θυμηθεί τα λόγια του όταν θα έχει πλέον απτές αποδείξεις για την αποδοκιμασία των πολιτών προς τη διακυβέρνησή του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v