Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί σταθεροποιείται στο κυβερνητικό στόχαστρο ο Κασσελάκης

Πώς υποδέχθηκε το Μέγαρο Μαξίμου το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην «Καθημερινή». Η διπλή απάντηση Μητσοτάκη – Μαρινάκη και η αντεπίθεση. Πως ερμηνεύουν στην κυβέρνηση την δημοσκοπική φθορά.

Γιατί σταθεροποιείται στο κυβερνητικό στόχαστρο ο Κασσελάκης

Το χθεσινό άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στην «Καθημερινή» δεν εξέπληξε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θεωρεί δεδομένο ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -όπως άλλωστε και αυτός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης- θα κινηθούν σε όλη την προεκλογική περίοδο άκρως πολωτικά, «με ψέματα και συκοφαντίες», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ωστόσο, όπως έχει αποφασιστεί στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να μένει αναπάντητο. Ιδιαίτερα όταν αυτό αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, που δείχνει να παγιώνεται δημοσκοπικά στη δεύτερη θέση και εκ των πραγμάτων δείχνει ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ στις κάλπες του Ιουνίου. Έτσι, αποφασίστηκε στον κ. Κασσελάκη να απαντήσει αναλυτικά και με σφοδρή επίθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ το «γάντι» σήκωσε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, απορρίπτοντας εμφατικά το νέο αίτημα για εθνικές κάλπες.

Η αίσθηση που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να άλλαξε αρχηγό, αλλά επανέρχεται στην ρητορική του 2012 με την οποία κατάφερε αργότερα να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Και κάτι τέτοιο, όπως σημειώνουν στο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, δεν πρόκειται να το επιτρέψουν, αν και -όπως λένε- οι πρώτοι που δεν θα το επιτρέψει είναι οι πολίτες, «που πλέον γνωρίζουν πολύ καλά».

«Ο κ. Κασσελάκης θέλει, ουσιαστικά, να επαναφέρει από το παράθυρο όλους τους εφιάλτες που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τους εφιάλτες των ‘’λεφτόδεντρων’’, που οδήγησαν στη συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών, στην αύξηση των κόκκινων δανείων, στην παρ'  ολίγον χρεοκοπία της χώρας, τους εφιάλτες των λαϊκιστών, τους εφιάλτες του διχασμού και, βέβαια, όλων των ψεμάτων τα οποία ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Παράλληλα, τόσο αυτός όσο και ο πρωθυπουργός, βρήκαν την ευκαιρία να συνδυάσουν τα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας της χώρας. «Έρχεται και αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά, αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υγεία και ασφάλεια

Πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου προφανώς προβληματίζονται από την φθορά της ΝΔ που αποτυπώνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Όπως σημειώνουν, υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν και αυτό αφορά κυρίως την καθημερινότητα των πολιτών. Αναγνωρίζουν ότι το κορυφαίο πρόβλημα είναι η ακρίβεια, παρά το γεγονός ότι οι μισθοί αυξάνονται, ενώ έντονο «πονοκέφαλο» προκαλούν και τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Δεν είναι τυχαία η χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», όπου υλοποιούνται εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ).

Πολλά, εξάλλου, επενδύει η κυβέρνηση και στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε χθες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας και την χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων. Μια «σημαντική μεταρρύθμιση και τομή για την ταχύτερη λειτουργία της δικαιοσύνης», όπως χαρακτηριστικά λένε στο Μέγαρο Μαξίμου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v