Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης προς Άγκυρα και Σκόπια: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Προς Ανδρουλάκη: «Υπάρχει περίπτωση στο παρελθόν πολιτικός αρχηγός να έχει βάλει στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του εν ενεργεία ευρωβουλευτή άλλου κόμματος»;

Μαρινάκης προς Άγκυρα και Σκόπια: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Για τις αντιδράσεις της Τουρκίας όσον αφορά τα θαλάσσια πάρκα ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Έχει να κάνει με περιβαλλοντικούς σκοπούς το θέμα, είναι δεδομένες οι θέσεις μας. Θέλουμε τον διάλογο, δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η χώρα μας πιστεύει βαθιά στην επίλυση της διαφοράς μας με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», τόνισε.

Αναφορικά για τα Σκόπια και την αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Τη θέση της ΝΔ ως αντιπολίτευση την είχαμε εκφράσει με σαφήνεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του, αλλά και καταστήσει σαφές ότι από τη στιγμή που θα ψηφιστεί, οφείλουν να την τηρήσουν όλοι. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που δεν υποχωρεί από τις θέσεις της ούτε από τα κυριαρχικά δικαιώματά της».

Ερωτηθείς για την αύξηση της τιμής της βενζίνης και γενικότερα για την ακρίβεια, ανέφερε ότι «η βασική αιτία της αύξησης των τιμών είναι όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην γειτονιά μας. Αν δει κανείς τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, η χώρα μας βρίσκεται αρκετά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον σωρευτικό πληθωρισμό. Η πολιτική μας είναι οι έλεγχοι, οι μόνιμες αυξήσεις και οι εξειδικευμένες παρεμβάσεις, όποτε κρίνεται ότι είναι αναγκαίες, όπως έγινε πρόσφατα με τα τρόφιμα».

Σχετικά με τις δικαστικές περιπέτειες του Flyover στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι «με τα απαραίτητα στοιχεία που προσκομίστηκαν στην Δικαιοσύνη, είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Είναι ένα εμβληματικό έργο, χιλιοειπωμένο, θα εξυπηρετήσει την καθημερινότητα των πολιτών».

Για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με τη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε την ομογένεια τώρα, ούτε την Χειμάρρα, η στάση του δείχνει μια συνέπεια». Ειδικά όσον αφορά τις κατηγορίες Ανδρουλάκη ότι η εν λόγω υποψηφιότητα ανακοινώθηκε για ψηφοθηρικούς λόγους, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Υπάρχει περίπτωση στο παρελθόν πολιτικός αρχηγός να έχει βάλει στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του εν ενεργεία ευρωβουλευτή άλλου κόμματος (σ.σ. Ζαγοράκη); Αυτό δεν είναι για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά είναι η υποψηφιότητα Μπελέρη;». Για όσα κατηγορείται σχετικά με το παρελθόν του ο δήμαρχος Χειμάρρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «συκοφαντίες. Έχει απαντήσει αναλυτικά η οικογένειά του».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, σχολίασε: «Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, τις αποδεχόμαστε πάντοτε. Να δούμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Στο τέλος της ημέρας οι πολίτες βλέπουν την μεγάλη εικόνα. Υπάρχουν δυσκολίες, όπως η ακρίβεια, σεβαστά τα παράπονα και οι αντιρρήσεις, αλλά υπάρχει και μετρήσιμο έργο. Το να συγκρίνουμε το αποτέλεσμα του Ιουνίου με τις ευρωεκλογές είναι λίγο αδόκιμο. Δεν βάζουμε κανέναν πήχη, για εμάς πήχης είναι τα προβλήματα των πολιτών. Στις ευρωεκλογές θα εκπεμφθεί ένα μήνυμα σταθερότητας του τόπου».

Σχετικά με τις τελευταίες αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για την Εκκλησία, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι το δόγμα και η φυσιογνωμία ενός κόμματος. Η ΝΔ διαχρονικά ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι ιερές έννοιες όπως η θρησκεία, η πατρίδα ή η οικογένεια ανήκουν σε κάποιον ιδεολογικό χώρο. Είναι λάθος να ταυτίζουμε αυτές τις έννοιες με εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε. Από την άλλη, τη στιγμή που με υποκρισία αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε χουντικά ζητήματα, τα χρησιμοποιεί σε ανάρτησή του. Την ίδια στιγμή που μιλά για τη θρησκεία, συνεχίζει να μιλά για διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, θέλοντας να πιάσει όλα τα κοινά που απευθύνεται».

Για τον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο βουλευτής «έσπευσε να δηλώσει απερίφραστα τον σεβασμό του στον κ. Κασσελάκη και επανόρθωσε. Η ΝΔ έχει δείξει ευαισθησία σε πολλές περιπτώσεις. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ καμαρώνει για αμετάκλητα καταδικασμένους από τη Δικαιοσύνη και έχει ξανά υποψηφίους που έχουν απειλήσει δημοσιογράφους και δικαστές. Αν την αντίστοιχη δήλωση Παπανώτα είχε κάνει υποψήφιος της ΝΔ θα ήταν γεμάτα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από επιλεκτικά ευαισθητοποιημένους σχολιαστές».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v