Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αμοργό ο Κασσελάκης: Ανάγκη για καλύτερη διασύνδεση με άλλα νησιά

«Η αξιοπιστία των μεταφορών είναι κομβικής σημασίας και για την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων του νησιού σε δομές υγείας η οποία τους χειμερινούς μήνες καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Στην Αμοργό ο Κασσελάκης: Ανάγκη για καλύτερη διασύνδεση με άλλα νησιά

«Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμοργού συμμετείχε τη Δευτέρα 22 Απριλίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο Στ. Κασσελάκης άκουσε τα προβλήματα κατοίκων και φορέων του νησιού και μετέφερε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», αναφέρει ανακοίνωση.

«Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη για καλύτερη σύνδεση της Αμοργού με άλλα νησιά - πυλώνες του τουρισμού, όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Μύκονος και η Κρήτη, ώστε η τουριστική σεζόν να επεκταθεί στην Αμοργό και να μην περιορίζεται μόνο σε δύο μήνες τον χρόνο», πρόσθεσε.

«Η αξιοπιστία και η ασφάλεια των μεταφορών είναι κομβικής σημασίας και για την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων του νησιού σε δομές υγείας, πρόσβαση η οποία τους χειμερινούς μήνες καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη. Η προβληματική διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων, που αφήνει απομονωμένους τους νησιώτες, δεν συνάδει με τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος προς όλους τους πολίτες».

«Είμαστε μαθημένοι στις φουρτούνες»

Στην Αστυπάλαια, την έκτη κατά σειρά στάση της περιοδείας του στα νησιά, θα διανυκτερεύσει ο Στέφανος Κασσελάκης εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. 

Σε σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «6η στάση Αστυπάλαια. Για σήμερα εδώ θα διανυκτερεύσουμε. Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των καιρικών συνθηκών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαντά σε σχόλια περί κρουαζιέρας, ότι «ίσως θα έπρεπε να πάρουμε μαζί μας τους ‘λαλίστατους' δημοσιολογούντες που λοιδορούν ως κρουαζιέρα, τον μοναδικό τρόπο διασύνδεσης των νησιών, για να κατανοήσουν το πραγματικό πρόβλημα». «Εμείς πάλι είμαστε μαθημένοι στις φουρτούνες», τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v