Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να κλείσει μέτωπα επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η κοινή παρουσία του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και η επιθυμία εκτόνωσης της κρίσης λόγω ομοφύλων ζευγαριών. Σήμερα ο πρωθυπουργός στην πολύπαθη Θεσσαλία. Οι συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού και η δημόσια ασφάλεια.

Να κλείσει μέτωπα επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην αντεπίθεση θέλει να περάσει η κυβέρνηση μετά από μια περίοδο… ύφεσης, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να πάρει πάνω του την προεκλογική καμπάνια και ήδη έχει ξεκινήσει (ή έστω επιχειρεί) να κλείσει ανοιχτά μέτωπα που ζημιώνουν τη ΝΔ.

Ένα από τα μεγαλύτερα είναι αυτό με την Εκκλησία εξαιτίας του νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Γεγονός που οδήγησε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, με πιο πρόσφατες τη χειροδικία σε βάρος της γαλάζιας βουλευτή Αγγελικής Δεληκάρη και τις λεκτικές επιθέσεις κληρικών σε δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου, τον Άδωνι Γεωργιάδη και την Χριστίνα Αλεξοπούλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε χθες με ικανοποίηση τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να στέλνει μήνυμα προς όλους, υπενθυμίζοντας πως «η Εκκλησία αγαπάει και δεν εκδικείται», ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί κοινή τους συμβολική επίσκεψη στις δομές της Αρχιεπισκοπής στον Ωρωπό.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να εκτονωθεί στο μέγιστο βαθμό η κρίση μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που άρχισε να διαφαίνεται και στη συνάντηση του κ. Ιερώνυμου με τον γιό του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ και δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, παρουσία του πρώην υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου.

«Δεν νομίζω ότι μεμονωμένα περιστατικά χαρακτηρίζουν συνολικά τους ιερείς και την ελληνική Εκκλησία. Προφανώς αυτά, όταν γίνονται πρέπει να καταδικάζονται, ν’ απομονώνονται, αλλά δεν νομίζω ότι αυτή είναι η εικόνα, ούτε των πιστών, ούτε συνολικά της Εκκλησίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Για σήμερα εξάλλου είναι η προγραμματισμένη εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο υπουργείο Παιδείας και συνάντησή του με τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Πολύπαθη Θεσσαλία

Αλλά το μέτωπο με την Εκκλησία δεν είναι το μόνο που θέλει να κλείσει ο κ. Μητσοτάκης. Σήμερα, για παράδειγμα, στο πλαίσιο μιας ακόμα περιοδείας του στην κεντρική Ελλάδα προκειμένου να παραστεί στην παράδοση μέρους του οδικού άξονα Ε65, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί και στην πολύπαθη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα θα μιλήσει στο Μουζάκι Καρδίτσας, στην παρουσίαση των πεπραγμένων για την αποκατάσταση ζημιών από δύο θεομηνίες, με τους κατοίκους να μετρούν ακόμα τις πληγές τους. «Η Θεσσαλία μπορεί και έχει το δικαίωμα να ατενίζει τελικά το μέλλον με αισιοδοξία, μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της, να ανασυγκροτηθεί και να χτίσει αυτά τα οποία καταστράφηκαν καλύτερα και πιο προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες των καιρών», τόνισε ο πρωθυπουργός στην προηγούμενη επίσκεψή του στην περιοχή.

Χαμηλά η κυβέρνηση βαθμολογείται από τους πολίτες και σε ένα άλλο ζήτημα, την δημόσια ασφάλεια. Χθες ανακοινώθηκαν δεκάδες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη και ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε λίγο νωρίτερα πως «για όσους φεύγουν με αυτό τον άδικο τρόπο, υπάρχει η απόδοση της δικαιοσύνης, έτσι όπως προβλέπει η Δημοκρατία και το Σύνταγμά μας».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρούν στην επανίδρυση της Αστυνομίας, με αφορμή τα λάθη που έγιναν στο έγκλημα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους. Στόχος, όπως λένε, είναι να σπάσουν τα στεγανά ανάμεσα στην οριζόντια και την κάθετη αστυνόμευση, αλλά και να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία ανάμεσα στα διάφορα κέντρα εντός της ΕΛ.ΑΣ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τους υπουργούς του για την προεκλογική στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσουν, ενώ όρισε έναν υπουργό για κάθε περιφέρεια ως συντονιστή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v