Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποστάσεις Γεραπετρίτη από Ντ. Μπακογιάννη για Κόσοβο

«Θέμα βουλευτικής ανεξαρτησίας» η ψήφος της πρώην υπουργού, «αποχή» θα επιλέξει η κυβέρνηση. Διαχωρισμός ΝΔ και κυβέρνησης για την υποψηφιότητα Μπελέρη.

Αποστάσεις Γεραπετρίτη από Ντ. Μπακογιάννη για Κόσοβο

Σαφείς αποστάσεις κράτησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης απέναντι στην Ντόρα Μπακογιάννη για τo θετικό ψήφισμα που συνέταξε (και την αντίστοιχη ψήφο που έδωσε) στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφορικά με την ένταξη του Κοσόβου σε αυτόν τον οργανισμό.

“Το τι έπραξε ο κάθε βουλευτής είναι θέμα βουλευτικής ανεξαρτησίας, αλλά η Ελλάδα εκφράζεται από την κυβέρνηση της”, είπε ο κ. Γεραπετρίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου.

“Η στάση της κυβέρνησης για το Κόσοβο είναι διαυγής και καθαρή, ότι (δηλαδή) δεν μπορεί το Κόσοβο να ενταχθεί στους διεθνείς οργανισμούς”, είπε, “αδειάζοντας” την πρώην υπουργό.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ως χώρα “όπως απείχαμε από την διαδικασία κατά την οποία αποπέμφθηκε η αίτηση Κοσόβου για ένταξη του στο Συμβούλιο Ασφαλείας, έτσι θα ψηφίσουμε στο επόμενο συμβούλιο υπουργών. Η αποχή λογίζεται ως άρνηση”.

Για τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε στην Κύπρο η στάση της κ. Μπακογιάννη, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με την Λευκωσία για όλα τα ζητήματα.

Για την ευρω-υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη, ο κ.Γεραπετρίτης επιχείρησε… διαχωρισμό κυβερνώντος κόμματος και κυβέρνησης λέγοντας: “το ζήτημα αφορά το κόμμα και όχι την κυβέρνηση, είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος να έχει τους υποψήφιους που θέλει”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v