Κυβέρνηση: Η στρατηγική για τις 30 προεκλογικές ημέρες

Η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού και οι περιοδείες σε όλη τη χώρα. Το προσωπικό «πολιτικό κεφάλαιο» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το στοίχημα της Βουλής και τα διλήμματα.

Κυβέρνηση: Η στρατηγική για τις 30 προεκλογικές ημέρες

Στο φουλ ανεβαίνουν ξανά από σήμερα οι κομματικές μηχανές στη ΝΔ, μετά το ολιγοήμερο… ρελαντί λόγω των ημερών του Πάσχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από την Τήνο, καθώς και οι υπουργοί και γαλάζιοι βουλευτές από τις εκλογικές τους περιφέρειες, ξεκινώντας το σπριντ των τελευταίων 30 ημερών με φόντο τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης θα κορυφώσουν ενώπιον των πολιτών τα διλήμματα της κάλπης, με βασικό τους αντίπαλο τη χαλαρή ψήφο και την αποχή και με αιχμή του δόρατος τις περιοδείες σε όλη τη χώρα, μέχρι και την ύστατη ώρα.

Ο νέος κύκλος επισκέψεων του κ. Μητσοτάκη θα αρχίσει την Παρασκευή από τη Χίο. Κεντρικό σύνθημά του «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη» και στόχος, η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος, με επαναπροσέγγιση όλων όσοι εμπιστεύτηκαν τη ΝΔ στις περσινές εθνικές εκλογές, αλλά τώρα δείχνουν επιφυλακτικοί για την ψήφο τους.

Πέραν της σημαντικής επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει μεγάλο βάρος στην επαφή του με τους πολίτες εντός των συνόρων, συνεχίζοντας να επενδύει στο προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο.

Ψηλά στην ατζέντα, το Μέγαρο Μαξίμου διατηρεί τα θέματα της καθημερινότητας, καθώς -όπως αναγνωρίζουν αλλά και αποτυπώνεται στις εξελισσόμενες μετρήσεις - εκεί θα κριθεί τελικά η μάχη της κάλπης. Ακρίβεια, οικονομία, υγεία και ασφάλεια είναι κάποια από τα θέματα που απασχολούν έντονα την κοινωνία, η οποία περιμένει να δει συγκεκριμένα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, βαρύνουσα σημασία αποδίδει ο πρωθυπουργός και στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή τις επόμενες μέρες, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την ακρίβεια, σύμφωνα με τη σχετική πρόταση που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας, θα είναι ένα άτυπο debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό να έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα πρόκειται για έναν προεκλογικό διάλογο ενόψει των ευρωεκλογών, με ευρεία θεματολογία.

Τα νομοσχέδια

Την ίδια ώρα, αγώνας δρόμου θα δοθεί και για την ψήφιση στη Βουλή συγκεκριμένων νομοσχεδίων που, όπως θεωρούν στην κυβέρνηση, άπτονται της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των πολιτών και της συνέχισης της μεταρρυθμιστικής πολιτικής με την οποία εξελέγη η ΝΔ. Έτσι, σχεδόν έτοιμα προς κατάθεση είναι μια σειρά νομοσχεδίων που αφορούν, για παράδειγμα, τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, τη στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία, την επικαιροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα μπόνους στους δημόσιους υπαλλήλους και την επιπλέον ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με φόντο τις διεργασίες για την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ. Παράλληλα, θα ανακοινωθεί το Εθνικό Σχέδιο για το δημογραφικό, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει μεγάλη έμφαση.

«Οι πολίτες αυτό το οποίο περιμένουν από εμάς είναι προτάσεις για το αύριο της Ελλάδας, της Ευρώπης και όχι μια επανάληψη αυτού του τεχνητού διχασμού που τόσο ακριβά πληρώσαμε στο χθες. Θέλουν αλήθεια, ρεαλισμό, προοπτική, όχι φήμες, σενάρια και διαβολές από το παρελθόν», τόνισε από το βήμα της Βουλής τη Μεγάλη Τρίτη ο πρωθυπουργός, επικεντρώνοντας την τακτική του στον θετικό λόγο και το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησής του.

Σχετικά με τα διακυβεύματα των ευρωεκλογών, στην κυβέρνηση υπογραμμίζουν πως ζητούμενο είναι «η σταθερότητα και η συνέχεια μιας πορείας ανάπτυξης», θέτοντας  προς τους πολίτες τα διλήμματα με βάση τα οποία θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες:  «Θέλουμε να εξακολουθήσει μία πολιτική εθνικής σιγουριάς και οικονομικής ανακούφισης; Ή να ρισκάρουμε ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα με αψήφιστες αποφάσεις και πειράματα; Είμαστε έτοιμοι να δυναμώσουμε τις ελληνικές διεκδικήσεις μέσα στην Ευρωβουλή; Ή θα στείλουμε εκεί εκπροσώπους που θα κατηγορούν σε κάθε ευκαιρία τον τόπο; Θα επιλέξουμε να επιστρέψουμε στην καθήλωση; Ή θα διατηρηθούμε στην ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων όπως αυτή που θα εγκρίνουμε σε λίγο;».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v