Στο στοίχημα του Βορρά επιμένει ο Μητσοτάκης

Θεσσαλονίκη και Δυτική Μακεδονία οι νέοι σταθμοί των περιοδειών του. Κλιμακώνει την κριτική στα μικρά δεξιά κόμματα. Πώς επιχειρεί να αποδομήσει τον Στ. Κασσελάκη.

Στο στοίχημα του Βορρά επιμένει ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να θεωρεί την Βόρεια Ελλάδα ως το μεγάλο του στοίχημα ενόψει της 9ης Ιουνίου και εξακολουθεί τις στοχευμένες επισκέψεις στην περιοχή, προσδοκώντας την μέγιστη δυνατή συσπείρωση της ΝΔ. Σε συνέχεια των περιοδειών που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο πρωθυπουργός επιλέγει την ίδια συνταγή. Σήμερα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και αύριο σε Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά, στην «δύσκολη» για το κόμμα του δυτική Μακεδονία.

Θέλοντας να περιορίσει την επιρροή της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης στους πολίτες των περιοχών αυτών, θα στείλει νέα μηνύματα για «εμπόρους πίστης και πατριωτισμού», ενώ προς ενίσχυση της σχετικής ρητορικής του σήμερα θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο και θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο  και το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο ΑΤ Βέλος.

«Οι λαϊκιστές επιμένουν να δίνουν εύκολες απαντήσεις σε δύσκολα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην «Μακεδονία». Όπως είπε, «και οι "πατριώτες του καναπέ" συνεχίζουν να πωλούν αμφιλεγόμενα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης. Ενώ αυτοί που διεκδικούν το μονοπώλιο της πίστης, μάς απειλούν με χριστιανόμετρα, ψαρεύοντας στα θολά νερά της δικαιολογημένης δυσαρέσκειας και απογοήτευσης. Η πολιτική, όμως, δεν είναι telemarketing. Ο κορμός της παράταξής μας γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί να τους εμπιστευθεί», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκπέμψει για μία ακόμη φορά μήνυμα προειδοποίησης στη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να αλλάξει την γραμμή της, να σεβαστεί την κεντρική πρόβλεψη της Συμφωνίας των Πρεσπών και να χρησιμοποιεί μόνο το όνομα Βόρεια Μακεδονία εντός και εκτός της χώρας.

«Αδιανόητη κίνηση»

Με αφορμή εξάλλου την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στη Βουλή αίτημα για την κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας των δύο χωρών, το Μέγαρο Μαξίμου ασκεί δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «αδιανόητη κίνηση» που φτάνει «στα όρια του διπλωματικού παραλογισμού». Θεωρούν ότι η προοπτική κύρωσης των μνημονίων είναι διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το «κάψει» αυτή τη στιγμή, στον απόηχο των προκλήσεων των γειτόνων με το θέμα της ονομασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις δημόσιες εμφανίσεις του, έχει επιλέξει να ασχολείται όσο το δυνατόν λιγότερο με τον Στέφανο Κασσελάκη, προτιμώντας να αναδεικνύει το θετικό αφήγημα και τις προοπτικές της χώρας με τη συνέχεια της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ερωτηθείς πάντως στη χθεσινή συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολιτεύεται όπως πολιτεύτηκε και στις εσωκομματικές εκλογές. Μόνο που, τότε, οι όποιες επιπτώσεις αφορούσαν το κόμμα του. Ευτυχώς, όχι τη χώρα μας. Γιατί μπορεί, άραγε, να τον φανταστεί κανείς να διαπραγματεύεται τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης; Nα συζητά με ξένους ηγέτες; Ή να διαχειρίζεται κρίσεις όπως η πανδημία; Oι μεταναστευτικές εισβολές; Oι εθνικές συγκρούσεις στη γειτονιά μας;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, προτάσσοντας την ανάγκη σταθερότητας στη χώρα με τη «δοκιμασμένη επιλογή» της δικής του διακυβέρνησης. 

«Δεν θα σταθώ ούτε στα παιδαριώδη λάθη του, ούτε στα διαρκή ολισθήματά του που αναδεικνύουν πλήρη άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας. Θα επισημάνω, απλώς, την εντυπωσιακή επιμονή του σε συνταγές που απέτυχαν παταγωδώς. Μιλώ για την τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τα fake news που επιστρατεύει καθημερινά για να πλήξει την κυβέρνηση. Απαντήσεις, όμως, δεν θα δώσω εγώ, αλλά η κάλπη», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v