Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Whitney: "Βλέπει" πτώση 50% για τις τράπεζες

Υψηλότερα ακόμη και από το 50% μπορούν να υποχωρήσουν οι μετοχές κορυφαίων τραπεζών εντός του επόμενου διαστήματος, προβλέπει η αναλύτρια της Oppenheimer, κ. Meredith Whitney, η οποία προέβλεψε την "ελεύθερη πτώση" της Citi.

M. Whitney: Βλέπει πτώση 50% για τις τράπεζες
Υψηλότερα ακόμη και από το 50% μπορούν να υποχωρήσουν οι μετοχές κορυφαίων χρηματοοικονομικών ομίλων εντός του επόμενου διαστήματος, προβλέπει η αναλύτρια της Oppenheimer, κ. Meredith Whitney.

«Οι μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων θα υποχωρήσουν ακόμη περισσότερο, με πτώση μεγαλύτερη ακόμη και από το 50% της αξίας τους, βάσει συγκεκριμένων μοντέλων αποτίμησης της λογιστικής αξίας τους», επισημαίνει η κ. Whitney, η αναλύτρια που πριν από μερικούς μήνες «βύθισε» Citigroup και Wall Street, με τις απόψεις που εξέφρασε για τον εν λόγω όμιλο.

«Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με περαιτέρω απομειώσεις ενεργητικού στο α΄ εξάμηνο του έτους», προειδοποιεί η κ. Whitney, προσθέτοντας ότι «οι επενδυτές, εκ των πραγμάτων, θα ξεκινήσουν να εξετάζουν την πραγματική λογιστική αξία των εταιριών».

Η κ. Whitney τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η εξαγορά της Bear Stearns έναντι μόλις 2 δολαρίων από την JP Morgan Chase θα οδηγήσει σε «ευρεία αρνητική επανεκτίμηση» της πραγματικής αξίας των μετοχών χρηματοοικονομικών ομίλων.

Βάσει στοιχείων του πρακτορείου Bloomberg, τα δύο δολάρια ανά μετοχή αντιστοιχούν μόλις στο 2% της λογιστικής αξίας της Bear Stearns όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στο δ΄ τρίμηνο 2007. Η μετοχή του ομίλου είχε αγγίξει τον Νοέμβριο τα 84,03 δολάρια.

Τα 240 εκατ. δολάρια που κατέβαλε η JP Morgan Chase είναι ποσό 90% χαμηλότερο από την αξία κεφαλαιοποίησης της Bear Stearns στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v