Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bernanke: Σε πολύ δύσκολη φάση η οικονομία

"Κάναμε λάθος στις προβλέψεις του Ιανουαρίου", τόνισε ο B. Bernanke στο Κογκρέσο, μη αποκλείοντας πρόσθετα νομισματικά μέτρα. Διατηρεί προβληματισμό για ανάπτυξη, τι δήλωσε για ύφεση.

Bernanke: Σε πολύ δύσκολη φάση η οικονομία
Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο εκτίμησε ο B. Bernanke κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο Κονγκρέσο.

Ο επικεφαλής της FED τόνισε επίσης ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι για την ανάπτυξη παραμένουν και δεν απέκλεισε την πιθανότητα μιας ύφεσης.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι η ανεργία θα κινηθεί ανοδικά, ενώ τόνισε ότι οι προοπτικές της οικονομίας έχουν χειροτερέψει από τον Ιανουάριο του 2008, όταν η FED είχε δημοσιοποιήσει τις τελευταίες εκτιμήσεις για τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη.

Παράλληλα «υπεραμύνθηκε» του ρόλου της FED στην υπόθεση διάσωσης της Bear Stearns επισημαίνοντας ότι το χρηματοοικονομικό σύστημα είναι πλέον ιδιαίτερα περίπλοκο και η «κατάρρευση» της τράπεζας θα μπορούσε να δημιουργήσει χάος στο σύστημα.

Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια πρόσθεσε ότι ίσως απαιτηθούν περαιτέρω νομισματικά μέτρα για προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη στο β΄ εξάμηνο του 2008.

Εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του για την πορεία του πληθωρισμού και των προοπτικών του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v