Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιχμές αυξήσεων επιτοκίων από την Fed

Ο διοικητής της Fed του Ντάλας Richard Fisher δήλωσε ότι περιμένει αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων, εάν οι πληθωριστικές προοπτικές συνεχίσουν να επιδεινώνονται.

Αιχμές αυξήσεων επιτοκίων από την Fed
Ο διοικητής της Federal Reserve του Ντάλας, Richard Fisher, δήλωσε ότι περιμένει αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων, εάν ο κόσμος αρχίσει να προεξοφλεί μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές καταναλωτή.

«Εάν οι πληθωριστικές εξελίξεις και –ακόμη παραπάνω- οι πληθωριστικές προοπτικές συνεχίσουν να επιδεινώνονται, πιστεύω ότι η μεταβολή στην πορεία της νομισματικής πολιτικής θα εκδηλωθεί αρκετά σύντομα, ακόμη κι αν η οικονομική ανάπτυξη παραμείνει αναιμική,» δήλωσε ο κ. Fisher.

Κι άλλοι διοικητές περιφερειακών ομοσπονδιακών τραπεζών, όπως ο Gary Stern της Μινεάπολις και ο Thomas Hoenig του Κάνσας Σίτυ, έχουν εκφράσει κλιμακούμενεες ανησυχίες για τις αυξανόμενες τιμές πρόσφατα.

Ο κ. Fisher είναι το μόνο μέλος της επιτροπής καθορισμού πιστωτικής πολιτικής Federal Open Market Committee, που αντιτάχθηκε τρεις φορές στις μειώσεις των επιτοκίων που έχουν επιβληθεί, προτείνοντας είτε διατήρηση σταθερότερων επιτοκίων είτε λιγότερο επιθετική μείωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v