Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ στα 4 δολ. ανά γαλόνι η βενζίνη στις ΗΠΑ

Η τιμή της βενζίνης στα βενζινάδικα των ΗΠΑ ανήλθε στα 4 δολάρια ανά γαλόνι για πρώτη φορά στην ιστορία, φέρνοντας σε αδιέξοδο τους Αμερικανούς καταναλωτές, που με τις δαπάνες τους δημιουργούν τα δύο τρίτα του ΑΕΠ.

Ρεκόρ στα 4 δολ. ανά γαλόνι η βενζίνη στις ΗΠΑ
Η τιμή της βενζίνης στα βενζινάδικα των ΗΠΑ ανήλθε στα 4 δολάρια ανά γαλόνι για πρώτη φορά στην ιστορία, φέρνοντας σε αδιέξοδο τους Αμερικανούς καταναλωτές, που με τις δαπάνες τους παράγουν τα δύο τρίτα του ΑΕΠ της χώρας.

Η μέση τιμή της απλής βενζίνης ανήλθε στο ρεκόρ των 4,005 δολ. ανά γαλόνι, αυξημένη κατά 28% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΑ, της μεγαλύτερης ένωσης αυτοκινητιστών.

Η ένωση εκτιμά ότι για κάθε 20 σεντς αύξηση στις τιμές των καυσίμων μειώνεται κατά 0,3% η ανάπτυξη στις καταναλωτικές δαπάνες.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα του Bloomberg, στις αρχές Μαΐου οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν με ρυθμό 1,5% έναντι 2,9% την ίδια εποχή πέρυσι.

Η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύθηκε 10 δολάρια στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ή 8,4%, και διαμορφώθηκε στο NYMEX στα 138,54 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v