Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jean-Claude Trichet: Δεν τελείωσε η διόρθωση

Ο διοικητής της ΕΚΤ προασπίστηκε τις αντιδράσεις των κεντρικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης και προειδοποίησε ότι η καταιγίδα δεν έχει παρέλθει.

Jean-Claude Trichet: Δεν τελείωσε η διόρθωση
Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Jean-Claude Trichet, προασπίστηκε τις αντιδράσεις του ιδρύματος στη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης που πλήττει τις διεθνείς αγορές κατά το τελευταίο έτος και προειδοποίησε ότι η καταιγίδα δεν έχει παρέλθει.

«Βρισκόμαστε ακόμα σε διόρθωση της αγοράς», δήλωσε ο κ. Trichet στο ετήσιο συνέδριο χρηματοοικονομικής πολιτικής που διοργανώνει η Federal Reserve του Κάνσας και συγκεντρώνει κεντρικούς τραπεζίτες, οικονομολόγους και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου, ο διοικητής της αμερικανικής Fed, κ. Ben Bernanke, δήλωσε ότι η χρηματοοικονομική καταιγίδα που έχει ήδη διάρκεια ενός έτους «δεν έχει ακόμη εκτονωθεί».

«Ό,τι έγινε μέχρι σήμερα έγινε σωστά, όπως μου φαίνεται εμένα, υπό τις υπάρχουσες πολύ δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο κ. Trichet, απαντώντας από το βήμα του συμποσίου σε έκθεση που δημοσιεύτηκε και περιείχε επικρίσεις για τους χειρισμούς της κρίσης από μέρους της αμερικανικής Federal Reserve, της ΕΚΤ και της Bank of England.

Το ετήσιο συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία οι συνθήκες στις οικονομίες και στις αγορές παραμένουν δυσμενείς, εξαιτίας ανησυχιών για τις επισφαλείς πιστώσεις, τον πληθωρισμό, την υποτονική ανάπτυξη και τις υψηλές τιμές ενέργειας και εμπορευμάτων.

«Αυτή η κρίση δεν θα εκτονωθεί γρήγορα και θα χρειαστεί να γίνουν μεγάλες προσπάθειες για να ξεπεραστεί», δήλωσε ο κ. John Lipsky, κορυφαίο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v