Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Μειώνει τα μισθολόγια κατά 4 δισ. δολ.

Η UBS προειδοποίησε ότι θα περικόψει τον προϋπολογισμό μισθών και μπόνους κατά 4 δισ. δολ. ή κατά το ένα τρίτο.

UBS: Μειώνει τα μισθολόγια κατά 4 δισ. δολ.
Η UBS προειδοποίησε ότι θα περικόψει συνολικά τον προϋπολογισμό μισθών και μπόνους κατά 4 δισ. δολ. ή κατά το ένα τρίτο, καθώς η ευρωπαϊκή τράπεζα που έχει υποστεί τα μεγαλύτερα πλήγματα από την αμερικανική πιστωτική κρίση, προσαρμόζει τη διαχείρισή της υπό τα νέα δεδομένα του μειωμένου προσωπικού και της συρρίκνωσης των εσόδων σε καίριες επιχειρήσεις της.

Η τράπεζα, που έχει υποχρεωθεί να διαγράψει 43 δισ. δολ. από τα ενεργητικά της από τότε που ξέσπασε η ενεργειακή κρίση, αποδίδει τη διολίσθηση κυρίως στο investment banking, που αποτελεί έναν από τους κύριους βραχίονες δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με στοιχεία των Financial Times, πάνω από 2.600 άτομα έχουν ήδη εγκαταλείψει την UBS από πέρσι, που αντιστοιχούν στο 12% του συνόλου του εργατικού δυναμικού. Στο β΄ τρίμηνο μόνο έχουν απολυθεί σχεδόν 1.700 άτομα και πλέον το προσωπικό ανέρχεται στους 19.475 εργαζομένους. Ο στόχος του ομίλου είναι προσωπικό 19.000 ατόμων στα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το α΄ εξάμηνο, τα μισθολόγια ή τα προκαταβαλλόμενα μπόνους ανήλθαν στα 7,76 δισ. ελβ. φράγκα ή 7 δισ. δολ., αισθητά λιγότερα από τα 11,77 δισ. φράγκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v