Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lehman: Ζημίες 3,9 δισ. δολαρίων στο Q3

Στα 5,92 δολάρια ανά μετοχή διαμορφώθηκαν οι ζημίες  γ' τριμήνου της Lehman Brothers, με ταυτόχρονη ανακοίνωση για αποεπένδυση των μονάδων εμπορικού real estate και μείωση 93% του ετήσιου μερίσματος.

Lehman: Ζημίες 3,9 δισ. δολαρίων στο Q3
Στα 5,92 δολάρια ανά μετοχή διαμορφώθηκαν οι ζημίες γ' τριμήνου της Lehman Brothers, ήτοι στα 3,9 δισ. δολάρια, με ταυτόχρονη ανακοίνωση για αποεπένδυση των μονάδων εμπορικού real estate και κάθετη υποχώρηση του ετήσιου μερίσματος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δίνονται σταδιακά στη δημοσιότητα το ετήσιο μέρισμα του ομίλου θα διαμορφωθεί μόλις στα 5 σεντς ανά μετοχή έναντι 68 σεντς ανά μετοχή πέρυσι, γεγονός το οποίο θα της εξασφαλίσει επιπλέον κεφάλαια ύψους 450 εκατ. δολαρίων.

Πέραν της αποεπένδυσης των μονάδων εμπορικού real estate, ο όμιλος θα φροντίσει να πωλήσει και το πλειοψηφικό "πακέτο" μετοχών του στην μονάδα διαχείρισης επενδύσεων. Ο όμιλος ευελπιστεί ότι με την αποεπένδυση του χαρτοφυλακίου εμπορικού real estate σε επενδυτές, θα κατορθώσει να συγκεντρώσει από 25 έως 30 δισ. δολάρια, ενώ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι έχει, ήδη, ξεκινήσει διαπραγματεύσεις.

Επίσης η Lehman προχώρησε σε απομειώσεις 7,98 δισ. δολ. σε αποτιμήσεις στοιχείων ενεργητικού βάσει τιμών αγοράς. Μετά την ανακοίνωση των μεγεθών γ' τριμήνου αλλά και του σχεδίου αναδιάρθρωσης, η μετοχή της Lehman υποχωρούσε 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v