Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: "Σωσίβιο" 3 δισ. ευρώ στην αγορά στέγης

Η Ισπανία ανακοίνωσε την εφαρμογή προγράμματος διάσωσης του κλάδου ανάπτυξης ακινήτων, που «βασανίζεται» από υψηλά χρέη, διολίσθηση αξιών και πλεόνασμα απούλητων σπιτιών και διαμερισμάτων.

Ισπανία: Σωσίβιο 3 δισ. ευρώ στην αγορά στέγης
Η Ισπανία ανακοίνωσε την εφαρμογή προγράμματος διάσωσης του κλάδου ανάπτυξης ακινήτων, που «βασανίζεται» από τα υψηλά χρέη, την διολίσθηση των αξιών και το πλεόνασμα απούλητων σπιτιών και διαμερισμάτων.

Αφού παραδέχτηκε ενώπιον του κοινοβουλίου οτι η Ισπανία υφίσταται αυξηση ανεργίας και επιβράδυνση ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός Jose Luis Rodriguez Zapatero, αποκάλυψε ένα πρόγραμμα με δύο σκέλη για την υποστήριξη των εταιριών real estate και την συγκράτηση των απωλειών θέσεων εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο.

Το ένα σκέλος του προγράμματος προβλέπει φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επενδύσεις real estate εισηγμένων επιχειρήσεων του κλάδου, σε μια προσπάθεια τόνωσης των αγοράς ενοικίασης ακινήτων και προσέλκυσης επενδύσεων στον χρηματιστηριακό κλάδο.

Το δεύτερο σκέλος προϋποθέτει μια νεά πιστωτική γραμμή που θα δίνει την δυνατότητα στις κατασκευαστικές να χρησιμοποιούν κατασκευαστικά δάνεια για άλλους λόγους, με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευθούν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να καταστήσουν απούλητα σπίτια διαθέσιμα προς ενοικίαση.

Αυτό το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στα 3 δισ. ευρώ και μπορεί να αυξηθεί στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v