Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Mobius: Είμαστε κοντά στα χαμηλά των αγορών

Τα διεθνή χρηματιστήρια είναι κοντά στα χαμηλά τους, καθώς η παγκόσμια χρηματοοικονομική καταιγίδα έχει οδηγήσει τις αποτιμήσεις σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, σχολίασε ο γκουρού των αγορών, Mark Mobius.

M. Mobius: Είμαστε κοντά στα χαμηλά των αγορών
Τα διεθνή χρηματιστήρια είναι κοντά στα χαμηλά τους, καθώς η παγκόσμια χρηματοοικονομική καταιγίδα έχει οδηγήσει τις αποτιμήσεις σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, σχολίασε ο γκουρού των αγορών, κ. Mark Mobius, σε συνέντευξή του στο Reuters.

"Βρισκόμαστε κοντά στα χαμηλά των αγορών. Οι αγορές αναμένεται ότι θα ανακάμπτουν και θα υποχωρούν εκ νέου για κάποιο διάστημα. Υπάρχουν πολλοί κουρασμένοι ταύροι που περιμένουν καλύτερα επίπεδα τιμών για να πουλήσουν. Οι αγορές θα τρέξουν και θα δεχτούν και νέα πλήγματα. Ίσως υπάρχει περιθώριο περαιτέρω πτώσης 10% - 15%", σχολίαζε ο κ. Mobius, πρόεδρος της Templeton Asset Management.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η τρέχουσα κρίση δεν είναι η χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει στις αναδυόμενες αγορές και διαφώνησε με όσους προβλέπουν μακρά περίοδο ύφεσης. Όπως επισήμανε, η ασιατική οικονομική κρίση της περιόδου 1997-98 ήταν χειρότερη.

Επίσης, ζήτησε την απαγόρευση της πρακτικής του short selling, αναφέροντας ότι θεωρεί πως είναι τζογάρισμα και όχι επένδυση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v