Buffett: Ήλθε η ώρα για αγορές μετοχών ΗΠΑ

Την ώρα για αγορές αμερικανικών μετοχών, οι οποίες διαπραγματεύονται σε εξαιρετικά ελκυστικά επίπεδα, σήμανε ο γνωστός επενδυτής Warren Buffett, σε άρθρο του στους New York Times.

Την ώρα για αγορές αμερικανικών μετοχών, οι οποίες διαπραγματεύονται σε εξαιρετικά ελκυστικά επίπεδα, σήμανε ο γνωστός επενδυτής Warren Buffett, σε άρθρο του στους New York Times.  

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ένας επενδυτής πρέπει να φοβάτει όταν οι άλλοι είναι άπληστοι και να είναι άπληστος όταν οι άλλοι φοβούνται.

Οι υπερβολικές ανησυχίες για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές πολλών υγιών αμερικανικών εταιριών είναι "χαζομάρες" υπογράμμισε, και οι περισσότερες πιθανότατα θα εμφανίσουν και πάλι κέρδη ρεκόρ στα επόμενα χρόνια. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα για αγορές μετοχών αμερικανικών εταιριών, σημειώνοντας ότι οι προσωπικές του επενδύσεις σύντομα θα αποτελούνται εξ' ολοκλήρου από αμερικανικούς τίτλους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι αγορές τείνουν να ανακάμπτουν πριν τις οικονομίες των χωρών. Ειδικότερα, αναφερόμενος στην ύφεση του 1930, τόνισε ότι ο Dow έφτασε στο ναδίρ στις 8 Ιουλίου του 1932. Οι οικονομικές συνθήκες συνέχισαν να επιδεινώνονται έως το Μάρτιο του 1933, αλλά έως εκείνη τη στιγμή, η αγορά ήταν ήδη 30% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v