Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε έλεγχο του short-selling προχωρά η Ιαπωνία

Την αρμοδιότητα να απαγορεύει το short-selling εξετάζει να εκχωρήσει στις αρμόδιες αρχές του χρηματιστηρίου της χώρας η ιαπωνική κυβέρνηση ως έκτακτο μέτρο για τη σταθεροποίηση της αγοράς.

Σε έλεγχο του short-selling προχωρά η Ιαπωνία
Την αρμοδιότητα να απαγορεύει το short-selling εξετάζει να εκχωρήσει στις αρμόδιες αρχές του χρηματιστηρίου της χώρας η ιαπωνική κυβέρνηση, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, ως έκτακτο μέτρο για τη σταθεροποίηση της αγοράς, σύμφωνα με έκθεση.

Ακολουθώντας τις ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία και άλλες χώρες ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Taro Aso έδωσε εντολή στον υπουργό οικονομικών και σε άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να καταστρώσουν και να εφαρμόσουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, μεταξύ των οποίων οι αυστηροί έλεγχοι του short-selling.

Συγκεκριμένα εξετάζεται η αναθεώρηση σχετικού νόμου, η οποία θα προβλέπει την δυνατότητα προσωρινής απαγόρευσης του short-selling από τον επικεφαλής του ελεγκτικού μηχανισμού όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Μέχρι στιγμής το νομικό πλαίσιο είναι ασαφές και η κυβέρνηση ελπίζει ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν τα προτεινόμενα μέτρα μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v