Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσημη έρευνα Bafin για χειραγώγηση στην VW

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Γερμανίας διέταξε επίσημη έρευνα για χειραγώγηση στην μετοχή της Volkswagen, η αξία της οποίας αρχικώς 4πλασιάστηκε και στη συνέχεια μειώθηκε στο ήμισυ.

Επίσημη έρευνα Bafin για χειραγώγηση στην VW
Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Γερμανίας άνοιξε επίσημη έρευνα για χειραγώγηση στην μετοχή της Volkswagen, η αξία της οποίας αρχικώς τετραπλασιάστηκε και στη συνέχεια μειώθηκε στο ήμισυ.

Η επίσημη έρευνα της Bafin ανακοινώθηκε ενώ η Porsche συνέχισε να προκαλεί απίστευτες διακυμάνσεις στις μετοχές της Volkswagen, όταν ανακοίνωσε ότι θα πωλήσει 5% της VW σε μια προσπάθεια να αποφύγει «περαιτέρω αναταράξεις στις αγορές», οι οποίες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα επιβίωσης σε ορισμένα hedge funds.

Η Porsche, που προκάλεσε πανικόβλητες αγορές από μέρους των hedge funds, όταν αποκάλυψε ότι ελέγχει 74,1% της VW, ανακοίνωσε ότι θα καλύψει θέσεις hedging έως 5%, σε μια προσπάθεια να διπλασιαστεί η ελεύθερη διασπορά της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης.

Η μετοχή της VW, που τετραπλασιάστηκε την Δευτέρα και την Τρίτη, διολίσθησε σήμερα 37% στα 570 ευρώ. Και πάλι, πάντως η Porsche θα αποκομίσει εύρωστα κέρδη από οποιαδήποτε πώληση μετοχής, καθώς έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ο μέσος όρος αγοράς των μετοχών της VW ήταν 70-100 ευρώ.

Η μετοχή της Porsche ενισχύεται 25% στα 57,80 δολάρια.

Τα hedge funds είχαν "στοιχηματίσει" ότι η μετοχή της VW θα πέσει, αλλά, όταν η Porsche αποκάλυψε ότι κατέχει 74% της εταιρίας, και όχι 35% που εκτιμάτο, έγινε μια γιγάντια προσπάθεια για να καλυφτούν θέσεις.

Αναλυτές και επενδυτές δήλωναν ότι κινδυνεύουν  να επακολουθήσουν καταρρεύσεις κάποιων hedge funds, εξαιτίας του μεγέθους των ζημιών, που ανήλθαν στα περίπου 20 - 30 δισ. ευρώ την Τρίτη και ζήτησαν να διεξαγάγει έρευνα η Bafin, για το κατά πόσον υπήρξε χειραγώγηση στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v