Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορυφαία ονόματα στα "θύματα" του Bernard Madoff

Τα θύματα του Bernard Madoff, καθώς οι αρχές εξετάζουν τα βιβλία της επενδυτικής εταιρίας του, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, καλύπτοντας το σύνολο του επιχειρηματικού και επενδυτικού χώρου.

Κορυφαία ονόματα στα θύματα του Bernard Madoff
Τα θύματα του κ. Bernard Madoff, καθώς οι αρχές εξετάζουν τα βιβλία της επενδυτικής εταιρίας του, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, καλύπτοντας το σύνολο του επιχειρηματικού και επενδυτικού χώρου.

Βάσει στοιχείων που δημοσιεύονται στα διεθνή ΜΜΕ, οι "πελάτες" του Madoff αποκαλύπτεται ότι καλύπτουν όλους τους χώρους, από τον μεγιστάνα του real estate κ. Mortimer Zuckerman έως τον γερουσιαστή κ. Frank Lautenberg και τον διάσημο σκηνοθέτη κ. Steven Spielberg.

Όπως είναι απόλυτα φυσικό, μεταξύ των θυμάτων κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζουν οι τράπεζες, με τις ευρωπαϊκές Banco Santander, BNP Paribas, HSBC Holding, Royal Bank of Scotland, Societe Generale και Natixis να παραδέχονται ότι θα καταγράψουν ζημίες αρκετών δισ. ευρώ, λόγω των επενδύσεών τους στην "πυραμίδα" του κ. Madoff.

Παράλληλα, η ιαπωνική Nomura Holdings αποκάλυψε ότι η δική της έκθεση φτάνει στα 27,5 δισ. γεν (302 εκατ. δολάρια).

Από την πλευρά της, η SEC βρίσκεται σε πραγματικό αναβρασμό έχοντας τοποθετήσει περισσότερους από 12 ερευνητές της στα κεντρικά γραφεία του Madoff, προκειμένου να εξετάσουν λεπτομερώς κάθε έγγραφο που υπάρχει και να αποκαλύψουν το πλήρες μέγεθος του σκανδάλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v