Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζίρος 130 δισ. € για την ιταλική Μαφία!

Το οργανωμένο έγκλημα της Ιταλίας είχε πωλήσεις 130 δισ. ευρώ πέρσι και κέρδη 70 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που δείχνει ότι η Μαφία απορροφά 10 εκατ. ευρώ την ώρα από το ιταλικό ΑΕΠ.

Τζίρος 130 δισ. € για την ιταλική Μαφία!
Το οργανωμένο έγκλημα της Ιταλίας είχε πωλήσεις 130 δισ. ευρώ (167 δισ. δολ.) πέρσι και κέρδη 70 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας της Eurispes.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών που εδρεύει στη Ρώμη, η διακίνηση ναρκωτικών παραμένει η κύρια πηγή εισοδημάτων της ιταλικής Μαφίας, προσκομίζοντας 59 δισ. ευρώ, ενώ από τις πωλήσεις όπλων, οι συμμορίες κέρδισαν 5,8 δισ. ευρώ.

Μια εγκληματική αγορά που αναπτύσσεται ταχύτατα στις μέρες μας είναι η αποκαλούμενη οικο-μαφία, που περιλαμβάνει επιχειρήσεις που πλήττουν το περιβάλλον, όπως τα παράνομα απόβλητα και απορρίμματα.

Οι συμμορίες απορροφουν 92 δισ. ευρώ ή το 6% περίπου του ιταλικού ΑΕΠ από Ιταλούς επιχειρηματίες τον χρόνο μέσω τοκογλυφίας, προστασίας και άλλες μορφές εκβιασμών, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών. Αυτό σημαίνει 250 εκατ. ευρώ την ημέρα ή 10 εκατ. ευρώ την ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v