Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: "Χάθηκαν" $3,3 τρισ. από την αγορά κατοικιών

Το ποσό των 3,3 τρισ. δολαρίων εξανεμίστηκε από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς ακινήτων των ΗΠΑ το 2008 λόγω της κρίσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Zillow.com.

ΗΠΑ: Χάθηκαν $3,3 τρισ. από την αγορά κατοικιών
Το ποσό των 3,3 τρισ. δολαρίων "εξανεμίστηκε" από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς ακινήτων των ΗΠΑ το 2008 λόγω της κρίσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Zillow.com.

Σύμφωνα με τον όμιλο, η μέση πτώση στην τιμή μιας κατοικίας ήταν της τάξης του 11,6%, στα 192.119 δολάρια, ενώ στο δ΄ τρίμηνο χάθηκε περίπου 1,4 τρισ. δολάρια από τη συνολική αξία της αμερικανικής αγοράς κατοικιών.

"Η όλη υπόθεση μπορεί να παρομοιαστεί με ένα τρένο που τρέχει χωρίς δυνατότητα να πατήσεις φρένο", σημειώνει ο κ. Stan Humphries, αντιπρόεδρος της Zillow.com, και προσθέτει πως "δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να προβλέψει πού θα σταματήσει η κατρακύλα".

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 2008 περισσότερες από 2,3 εκατ. κατοικίες κατασχέθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ η πτώση στις τιμές καταγράφηκε σε όλες τις Πολιτείες.

Στο Manhattan η μέση υποχώρηση έφτασε στο 5,8%, στο Seattle, Portland και στο Oregon ξεπέρασε το 12%, ενώ οι συγκεκριμένες Πολιτείες βρέθηκαν αντιμέτωπες με πτώση στις τιμές κατοικιών για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η ισχυρότερη, πάντως, κάμψη σημειώθηκε στο Las Vegas φτάνοντας στο 26,8%, ενώ ακολούθησε το Phoenix με υποχώρηση 22,3%.

Η Zillow.com είναι online εταιρία real estate, η οποία δραστηριοποιείται στο σύνολο των Πολιτειών των ΗΠΑ, ενώ τα στοιχεία της έρευνάς της βασίζονται τόσο σε δημοσκοπήσεις όσο και στα επίσημα ανακοινωθέντα των αρμόδιων αμερικανικών αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v