Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια κρίση "αφιερωμένη" στη νέα γενιά επενδυτών

Η οικονομική κρίση των Baby Boomers είναι η λύση για τις μελλοντικές απολαβές των νεαρών επενδυτών της γενιάς των "Υ", που έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν σήμερα πολύ φθηνές μετοχές, με πολύ μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Μια κρίση αφιερωμένη στη νέα γενιά επενδυτών
Η οικονομική κρίση της γενιάς των Baby Boomers αποτελεί τη λύση για τις μελλοντικές αποδόσεις των, νεαρών σήμερα, επενδυτών της γενιάς των «Υ».

Η τρομακτική χρηματιστηριακή διολίσθηση των ΗΠΑ είναι «μια γροθιά στο στομάχι» του συνταξιοδοτικού χαρτοφυλακίου των 50άρηδων Αμερικανών, αλλά παράλληλα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη γενιά των νεαρών επενδυτών.

«Αν ηλικιακά βρίσκεστε στις δεκαετίες των 20 και 30, θα πρέπει να χορεύετε από τη χαρά σας», αναφέρει στο CNNMoney ο οικονομικός σύμβουλος κ. Frank Armstrong, πρόεδρος της Investor Solutions. «Είναι μια εκπληκτική ευκαιρία για επενδύσεις σε μετοχές, σε τιμές ξεπουλήματος. Στη συνέχεια, έχετε περιθώριο 30 ετών και πλέον για να αφήσετε τα κεφάλαιά σας ήσυχα. Δεν γνωρίζετε τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες ή και τα επόμενα χρόνια, αλλά μέσα στις δεκαετίες μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βγάλετε λεφτά».

To κρίσιμο σημείο είναι να επενδύσετε τώρα, τονίζει ο αναλυτής. «Για να έχει μελλοντικό νόημα η επένδυση, θα πρέπει οι μετοχές να αγοραστούν στις σημερινές πολύ φθηνές τιμές… Οι μετοχές, και όχι τα ομόλογα ή το ρευστό, είναι που προσφέρουν τις καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τον πληθωρισμό, μακροπρόθεσμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να υποχωρούν τους ερχόμενους μήνες ή χρόνια, αλλά αν είστε 20 ή 30 χρονών, αυτό πρακτικώς δεν έχει σημασία. Επενδύετε για το 2040 και το 2050, όχι για το 2011».

Κατά τον αναλυτή, είναι λογικό η γενιά «Υ» (η γενιά των σημερινών νεαρών ενηλίκων, που ακολουθεί τη γενεά «Χ» και τη μεταπολεμική γενεά των Baby Boomers) να περιμένει απόδοση 7% σε ετήσια βάση κατά τις επόμενες δεκαετίες.

Ο ιστορικός μακροχρόνιος μέσος όρος της απόδοσης των μετοχών κατά τα 80 τελευταία χρόνια είναι περίπου 10% (σε αυτήν την απόδοση περιλαμβάνεται μάλιστα η δραματική κατρακύλα του S&P 500 κατά τους τελευταίους 15 μήνες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v