Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SEC: Μαζική απάτη του Τεξανού Sir Allen Stanford

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Sir Allen Stanford, δισεκατομμυριούχο Τεξανό επιχειρηματία, καθώς και τρεις εταιρίες του για "μαζική απάτη" μέσω της offshore τράπεζάς του στην Καραϊβική.

SEC: Μαζική απάτη του Τεξανού Sir Allen Stanford
H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Sir Allen Stanford, δισεκατομμυριούχο Τεξανό επιχειρηματία, καθώς και τρεις εταιρίες του για "μαζική απάτη" μέσω της offshore τράπεζάς του που εδρεύει στην Αντίγκουα.

Η Securities and Exchange Commission σημειώνει σε ανακοινωθέν της: "Όπως αναφέρουμε στην προσφυγή μας, ο Stanford και ένας στενός κύκλος φίλων και συγγενών με τους οποίους λειτουργεί τις επιχειρήσεις του έστησαν μια μαζική απάτη βασιζόμενη σε ψεύτικες υποσχέσεις και... μαγείρεψαν δεδομένα ιστορικών αποδόσεων για να προσελκύσουν τους επενδυτές-θύματα".

Το κεντρικό σημείο της έρευνας είναι η Stanford International Bank, που εδρεύει στο νησί της Καραϊβικής. Η έρευνα κυοφορείται εδώ και εβδομάδες και προκλήθηκε μεταξύ άλλων από αναφορά αναλυτή ο οποίος εξέφρασε την "απορία"  πώς είναι δυνατόν το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ύψους 8 δισ. δολαρίων της τράπεζας να μην έχει ποτέ εμφανίσει κέρδη χαμηλότερα ή έστω ίδια με τον μέσο όρο απόδοσης των αμερικανικών χρηματιστηρίων.

Εκτός της SIB, η SEC περιλαμβάνει επίσης τη χρηματιστηριακή Stanford Group Company και την εταιρία συμβούλων Stanford Capital Management.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v