Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα "γυρνάει" η Moody's για αν. Ευρώπη

Οι δυτικές τράπεζες έχουν λόγους να διατηρήσουν την παρουσία τους στις χώρες της αναδυόμενης Ευρώπης, παρά τις δυσκολίες που αναμένονται για ορισμένες αγορές της ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε αναλυτής της Moody's.

Τα γυρνάει η Moodys για αν. Ευρώπη
Οι δυτικές τράπεζες έχουν λόγους να διατηρήσουν την παρουσία τους στις χώρες της αναδυόμενης Ευρώπης, παρά τις δυσκολίες που αναμένονται για ορισμένες αγορές της ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε αναλυτής της Moody's στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, υπάρχουν εμφανείς τάσεις στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Δύσης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά όσον αφορά στην προσέγγισή τους στην περιοχή, τονίζοντας ωστόσο ότι "υπάρχουν κίνητρα για παρουσία στην περιοχή".

Όπως επισήμανε, μια απότομη έξοδος από τις αγορές της αναδυόμενης Ευρώπης θα μπορούσε να πλήξει τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία των δυτικών τραπεζών, που με δυσκολία έβρισκαν αγοραστές για τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Στις 17 Φεβρουαρίου ο διεθνής οίκος αξιολόγησης είχε προειδοποιήσει για ενδεχόμενη υποβάθμιση αυστριακών, σουηδικών αλλά και τραπεζών άλλων χωρών που διαθέτουν θυγατρικές στην ανατολική Ευρώπη, οδηγώντας την ημέρα εκείνη τις τραπεζικές μετοχές της ανατολικής ευρώπης σε χαμηλά εξαετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v