Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Αναζητεί μετοχές σε ΗΠΑ - Ευρώπη

Η China Asset Management, ο μεγαλύτερος fund manager της Κίνας, ανακοίνωσε ότι αναζητεί επενδύσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, που πρόκειται να ευνοηθούν από την ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές.

Κίνα: Αναζητεί μετοχές σε ΗΠΑ - Ευρώπη
Η China Asset Management, ο μεγαλύτερος fund manager της χώρας, ανακοίνωσε ότι αναζητεί επενδύσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη που πρόκειται να ευνοηθούν από την ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές.

Ο θεσμικός επενδυτής, που διαχειρίζεται ενεργητικά ύψους 26 δισ. δολ., ανακοίνωσε ότι η «βουτιά» των χρηματιστηρίων προσφέρει ευκαιρίες σε αυτές τις χώρες, και ευνοεί τις εταιρίες που στηρίζονται στην διοίκηση, τις μακροπρόθεσμες προοπτικές κερδοφορίας και την δυνατότητα παραγωγής ρευστότητας.

«Εχει δημιουργηθεί αξία μετά τις μεγάλες διολισθήσεις στα χρηματιστήρια του εξωτερικού,» αναφέρει e-mail της επιχείρησης από την έδρα στο Πεκίνο. «Θα αγοράσουμε σε λογικές τιμές και θα κρατήσουμε την επένδυση για περίοδο τριών με πέντε χρόνων

Οι μεγαλύτερες επενδύσεις του fund περιλαμβάνουν την China Petroleum & Chemical, την China Telecom και την πετρελαϊκή Cnooc, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν 23 Ιανουαρίου. Το ταμείο δηλώνει ότι ευνοεί τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές μετοχές που προσφέρουν μεγάλη μερισματική απόδοση.

Η μερισματική απόδοση του δείκτη Hang Seng China ήταν 3,8% σε σχέση 4,3% του Dow και 6,3% του FTSE, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v