Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

B.Bernanke: Δεν συζητάμε εθνικοποιήσεις τραπεζών

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ίσως αποκτήσει μεγάλες μειοψηφικές θέσεις στις μεγαλύτερες τράπεζες, αλλά δεν σκοπεύει να τις κρατικοποιήσει δήλωσε ο Bernanke, προσθέτοντας ότι έχουν 6 μήνες για να βρουν κεφάλαια μετά τo stress test.

B.Bernanke: Δεν συζητάμε εθνικοποιήσεις τραπεζών
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ ίσως αποκτήσει μεγάλες μειοψηφικές θέσεις στις μεγαλύτερες τράπεζες του έθνους, αλλά δεν σκοπεύει να αναλάβει τους οίκους και να εξοστρακίσει τους μετόχους, δήλωσε ο διοικητής της Federal Reserve, Ben Bernanke.

«Μπορεί πράγματι η κυβέρνηση να καταλήξει με μεγάλο μερίδιο μειοψηφίας στην Citi ή άλλες τράπεζες,» δήλωσε ο κ. Bernanke ενώπιον της επιτροπής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Βουλής.

Ωστόσο, «η κρατικοποίηση, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, είναι όταν μια κυβέρνηση κατασχέσει μια τράπεζα, εξοστρακίσει τους μετόχους και αρχίσει να διαχειρίζεται και να λειτουργεί την τράπεζα –και δεν σκοπεύουμε κάτι τέτοιο,» συμπλήρωσε.

Ορισμένοι αναλυτές εξακολουθούν πάντως να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα ανακαλύψει, μετά τα «stress test», ότι ορισμένες τράπεζες είναι σε τόσο ασθενή θέση, που χρειάζονται οπωσδήποτε σοβαρή παρέμβαση.

Παράλληλα ο κ. Bernanke δήλωσε ότι οι τράπεζες θα έχουν περιθώριο έξι μηνών για να αντλήσουν νέα κεφάλαια μετά τα "stress test" στα οποία θα υποβληθούν οι ισολογισμοί τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v