Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Ένα …ΑΕΠ ( 2 τρισ. δολ.) στις τράπεζες

Η οικονομική στήριξη του τραπεζικού συστήματος από την κυβέρνηση στην Βρετανία έχει ανέλθει στις 1,4 τρισ. στερλίνες, μέγεθος που αντιστοιχεί στο ετήσιο ΑΕΠ ή 22.800 στερλίνες για κάθε Βρετανό πολίτη.

Βρετανία: Ένα …ΑΕΠ ( 2 τρισ. δολ.) στις τράπεζες
Η οικονομική στήριξη του τραπεζικού συστήματος από την κυβέρνηση στην Βρετανία έχει ανέλθει στις 1,4 τρισ. στερλίνες ή 2 τρισ. δολάρια και ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η κρίση μεταδίδεται στους οικοδομικούς οργανισμούς και οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι οι πιστωτές είναι πιθανό να χρειαστούν κι άλλη βοήθεια.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Gordon Brown προσφέρθηκε χθες να εγγυηθεί για ομόλογα με αντίκρισμα σε στεγαστική πίστη, προσθέτοντας 50 δισ. στερλίνες στο πρόγραμμα διάσωσης που ξεκίνησε με την κατάρρευση της Northern Rock το 2007.

Το ποσό που, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, έχει επενδυθεί, έχει πιστωθεί ή έχει δεσμευθεί για αγορές τραπεζικών ενεργητικών αντιστοιχεί πλέον στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν της Αγγλίας ή 22.800 στερλίνες για κάθε Βρετανό πολίτη.

Η κυβέρνηση έχει μεταξύ άλλων δεσμεύσει 526,5 δισ. στερλίνες για ασφάλιση ενεργητικών, 250 δισ. στερλίνες για εγγύηση τραπεζικού δανεισμού και 154 δισ. στερλίνες για την ανάληψη των υποχρεώσεων των κρατικοποιημένων τραπεζών Northern Rock και Bradford & Bingley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v